Реклама / Ads
39| 5458 |18.03.2012 НОВИНИ

Газта скача с над 12% от 1 април, бизнесът -против!

.
Ангел Семерджиев Източник: Булфото
От 1 април повишаването на газа ще бъде с над 12%. Това ще се случи на базата на параметрите, които имат от ДЕКЕВР. Това каза Ангел Семерджиев в предаването „Неделя 150”.
 

Цената на топлото зависи от цената на газа- увеличението за различните топлофикации ще бъдат между 6 и 10%. През последните години, цената на парното непрекъснато намалява, но при повишаването на цената на газа оказва влияние и на цената на топлото, заяви шефът на ДКЕВР.

 

„Трябва да се мисли конкретно за хората с по-малки доходи, а не като цяло", изрази убеждението си Семерджиев. "Очаквам от 1 април да получим конкретните данни от електроразпределителните служби, които искат по-високи цени, но няма как чрез цените да си решат всички проблеми. Цената, която формират те, на практика дори непрекъснато намалява. Основният проблем е от електроенергията, произвеждана от електроцентрали. Всичко, което може да се намалява, го намаляваме, но има неща, които не могат да се избегнат”, заяви още той.

 

По-късно днес стана ясно, че бизнесът в България е категорично против увеличаването на цената на газа, се казва в становище на БФИЕК, изпратено до медиите.

 

Посоката на индексация на цените на газа е винаги нагоре. Това значително утежнява работата на производствените предприятия, които реализират своята продукция по пазарни цени и води до загуба на конкурентоспособност. Получава се огромен НЕГАТИВ, който се натрупа през последните години. НЕГАТИВЪТ изяде резервите на предприятията и сега увеличението ще доведе до свиване на производства, фалити, загуба на работни места.

 

Икономиката на страната не е устойчива при липсата на предвидимост относно цената на природния газ. Индустриалните енергийни консуматори в България генерират значителна част от БВП и стоковия износ. Ръстът на цената на природния газ ще доведе до влошаване на външнотърговския баланс на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6367 |12.03.2012 Такситата в София скачат с 30% . 42| 11127 |23.02.2012 С 50% скачат лекарствата между производител и аптеки . 35| 5070 |14.02.2012 Парното и тока скачат от 1 април . 7| 4725 |11.02.2012 С 10% скачат януарските сметки за парно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads