Реклама / Ads
18| 9378 |29.12.2011 НОВИНИ

ГДБОП: Изчезналата Мирослава сама напуснала България. Дали?!

.
Мирослава
Версията, която желаем да бъде вярна е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България, съобщи шефът на ГДБОП Ст. Флоров.
 

Основната версия в ГДБОП за случая с изчезналата Мирослава Николова от Перник е, че момичето само е напуснало България, каза днес по БНР шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори и се тиражира. Версията, която желаем да бъде вярна е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България, добави Флоров.

 

Флоров обаче не споменава нищо за лошото отношение на някои служители от БОП - Перник към членове на семейството на Мирослава. Те си позволявали обидни реплики, както и да "предричат", че може момичето да е мъртво отдавна. Заявявали също, че не могат да работят непрекъснато по случая, защото идвали празнични дни, колеги били в отпуск и т.н. Това отношение принуди сестрата на Мирослава - Елеонора да потърси услугите на адвокат, който да гарантира спазването на техните граждански права по време на разследването. Според близките служител на БОП - Перник дори заявил, че сестра й Елеонора е №1 сред заподозрените.

 

Освен това до момента няма нито едно доказателство, че Мирослава Николова е напуснала страната. През който и граничен пункт да е минала, там би трябвало личната й карта да е налична в електронната система. Досега такава версия не бе лансирана в публичното пространство, което означава, че или е съвсем нова, или е крита от близките на изчезналата ученичка. Освен това се знае, че Мирослава е отишла на фаталната тренировка без лични документи и с няколко лева в джоба.

 

Повече от 50 дни нямаше ни следа ни вест за изчезналата Мирослава, а от полицията в Перник отказваха информация за хода на разследването. Работещите по случая се активираха едва, след като сестрата на Мирослава направи изявления пред ТВ-7 и Фрогнюз. Те били изключително подразнени от медийния шум, както и от намесата на висшето ръководство на МВР, което поискало доклад за свършеното до момента. Веднага се появи и версията за самостоятелно организирано бягство в чужбина. Възниква въпросът: чак на 53-ят ден ли службите в Перник узнаха за планираното напускане на страната или просто вадят някакъв вариант, за да спечелят малко време.

 

Frognews.bg напомня, че Мирослава изчезна преди повече от 50 дни. Нейната сестра Елеонора каза преди няколко дни, че семейството не е богато, нито пък приятелят й е милионерски наследник. Самата нея проверявали три пъти на детектор на лъжата да не би да е замесена в отвличането.  От тъжната коледна изповед на Елеонора стана ясно, че още на следващия ден рано сутринта майката на Мирослава отишла на мястото на отвличането и намерила в храстите пълнител от боен пистолет и нож. Полицаи обаче казали, че не е ясно дали намерените веществени доказателства имат отношение към Мирослава.

 

ВАЖНО:

 

УМОЛЯВАМЕ ВСИЧКИ, КОИТО ЗНАЯТ НЕЩО ПО СЛУЧАЯ ИЛИ ИМАТ ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО, ДА ПИШАТ НА ЕЛЕКТОРОНЕН АДРЕС. И МОЛИМ ВИ, НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФОРУМА ЗА ГРУБИ ШЕГИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАПАДКИ!

СТАВА ДУМА ДА ПОМОГНЕМ НА МИРОСЛАВА, КОЯТО Е САМО НА 17 ГОДИНИ:

 

svetigeorgi1@abv.bg



МАЛЪК КОМЕНТАР: Преди седмица сестрата на изчезналата Мирослава Николова - Елеонора потърси Гражданското движение на жертвите на организираната престъпност "Св. Георги" и някои медии за помощ. Мотивът й бе, че вече 50 дни сестра й е в неизвестност. Съмняваше се също, че някои служители на пернишките служби не работят достатъчно активно по издирване на Мирослава. Нейните аргументи бяха излъчени и публикувани. Това се оказа нож с две остриета. Семейството бе атакувано от разследващите, че е дало гласност на факти, които трябвало да се пазят в тайна. Някои служители дори си позволили обидни реплики към Елеонора, както и изрази от сорта: "Щом сте се обърнали към тия, нека те да намерят Мирослава". Или: "Щом говорите пред медиите, ще си берете "плодовте" от това, а то може да е фатално за Мирослава". До този момент тези същите служители не дадоха нито един знак, че вече имат данни изчезналата да е минала границата доброволно, по своя воля. Дори обратно, намеквали, че може да е на дъното на някой язовир и пр. Знаем колко трудна е работата на криминалистите и уважаваме техния труд. Но това не означава да премълчаваме, когато отделни представители се държат арогантно, обиждат и се правят на недосегаеми. Този филм вече сме го гледали и не е донесъл нищо добро на никого в тази държава. Медиите са за това да информират, а служителите на МВР да си вършат съвестно работата. И нека всеки един от тях си зададе въпроса, как би реагирал самият той, ако ставаше въпрос за неговото дете или близък. За европейските директиви по отношение на жертвите на престъпления няма какво да говорим. Очевидно някои не са ги чели въобще. А трябва, защото България ги е ратифицирала и е поела ангажимент да ги прилага и спазва. 

И още. Г-н Флоров казва: "Бихме желали тази версия да е вярна". Гражданите от своя страна биха желали службите да работят бързо и ефективно, но засега това е само версия... И не забравяйте, г-н Флоров, отношението към хората. 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6530 |29.12.2011 Шефът на ГДБОП: Вече няма отвличания и знакови убийства . 8| 5306 |22.11.2011 Издирването на Мирослава от Перник в задънена улица . 3| 5726 |18.11.2011 Мирослава изчезнала заради проблеми в семейството . 0| 5175 |15.11.2011 И Интерпол вече издирва изчезналата Мирослава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads