Реклама / Ads
4| 5598 |11.05.2011 НОВИНИ

ГДБОП удари черното тото в нета

.
При проведена мащабна операция в страната от ГДБОП са разбили най-голямата нелегална мрежа от букмейкърски пунктове за онлайн залагания, съобщиха от пресцентъра на МВР. От тези пунктове изтичал национален капитал в размер между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози.
 

Операцията по неутрализирането на мрежа от незаконни пунктове за онлайн залагания е проведена вчера на територията на цялата страна. Служителите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“, заедно с регионалните структури на ГДБОП, инспектори на Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите и НАП „атакували“ едновременно 23 обекта в Благоевград, Петрич, Сандански, Пловдив, Първомай, Разлог и др.

Акцията е реализирана след няколко месечното наблюдение, което установило, че чрез пунктовете за „черно тото“ били осъществявани залагания към сайтове извън територията на България. Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания на резултати от спортни срещи. По този начин изтичал национален капитал в размер на между 20 и 50 хиляди евро дневно, а държавният бюджет бил ощетяван от невнесени дължими налози.

При операцията инспекторите на ДКХ-МФ са съставили множество актове за незаконен хазарт, като предвидената санкция в Закана за хазарта е на стойност от 25 хил. до 50 хил. лв. за всеки акт. Иззети са над 30б компютърни конфигурации, чрез които са осъществявани незаконните залаганията, попълнени фишове от залаганията, програми за залагания и други документи, относими към проверката. Спецполицаите заварили в нелегалните пунктове малолетни и непълнолетни лица, които също залагали там.

Установено е, че в основата на създаването на мрежата от нелегални пунктове стои група от влиятелни бизнесмени, които организирали и контролирали незаконната дейност на територията на страната.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата с оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване правата на интелектуалната собственост и пране на пари. Работата по документирането на случая продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7958 |10.05.2011 Удариха оранжерия за марихуана във Варненско . 19| 8543 |04.05.2011 ГДБОП се снима с арестант - може! . 5| 5662 |04.05.2011 Удариха лихвари-измамници в Червен бряг . 0| 5031 |03.05.2011 Удариха банда, точила сметки у нас и в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads