Реклама / Ads
27| 4604 |16.02.2015 НОВИНИ

Гечев погна М. Димитров за дълга и комисионните

.
Румен Гечев се понакара на Мартин Димитров
Няма да се одобри взимането на 16 млрд. лева заем. Вече се говори за протести. Това коментира пред БНТ депутатът от БСП Румен Гечев. По-правилно е да се говори за до 8 млрд, опонира Мартин Димитров и допълни, че бюджетните дефицити трябва да се ограничат.
 
Проблемът не е в дефицита, тъй като само 2-3 страни, които изнасят петрол, нямат дефицит, посочи Гечев. И допълни, че трупането на дефицит не оправдава трупането на дългове, тъй като това е само един от начините за покриване на дефицита.Той иронизира :артин Димитров, че и той и министъра на икономиката са научили за този дълг от медиите.

От РБ също не сме съгласни с начина, по който финансовият министър представи нещата. Аз разбрах за заема от медиите. Това е недопустимо. Владислав Горанов трябваше да проведе дебат в парламента, после в медиите, категоричен беше Димитров. Виждате ли какво се случва? Коалиционните партньори разбират от вестниците за този заем. РБ имат икономически министър, който също не е знаел. Явно в това правителство ГЕРБ си правят каквото си искат. Цялата операция за този заем е нарушение на Конституцията, атакува Гечев.

Ние твърдим, че това е нарушаване на българската конституция. Никой не е разрешил на българското правителство да взима заеми, посочи още Гечев. Обърнете внимание - българското правителство не е разисквало на правителствено заседание този заем, а са го подписали на коляно, посочи още депутатът. И попита риторично: Какво е това нещо, при което не се заседава за 16 млрд. лева?

Двамата се скараха кога са натрупани най-много дефицити. "Ще атакуваме в КС този заем. Никой не е упълномощил финансовия министър Владислав Горанов да подписва договор за 8 млрд. лева", посочи още червеният депутат. Той бе категоричен, че не е ясно как ще се плаща този дълг и какви са комисионните.

"Гечев казва, че иска тези и по-големи дефицити, а ние, реформаторите, казваме, че трябва да се намалят дефицитите", отсече Димитров.

Двамата продължиха да спорят по темата, като говореха един през друг и взаимно се обвиняваха, че не се изслушват. Гечев отново повтори тезата си, че ГЕРБ ръководи всичко в правителството и коалиционните партньори нямат никакви права. Димитров пък продължи да настоява, че БСП носят най-голямата отговорност за бюджетните дефицити. Заради теориите, които изказва г-н Гечев, Гърция фалира, категоричен беше депутатът от РБ.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5283 |13.02.2015 М. Димитров пред Фрог: Искам да чуя нови проблеми на производителите . 71| 5492 |12.02.2015 Р. Гечев пред Фрог: Скандално! ГЕРБ подправи вота за милиардите . 2| 4384 |09.02.2015 Р. Гечев: Каузата ни е национална. Продължаваме да защитаваме българските производители . 13| 8946 |08.02.2015 Божидар Димитров: Аз съм първият, който публикува цялото си досие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads