Реклама / Ads
13| 5231 |22.12.2014 НОВИНИ

Р. Гечев пред Фрог: Котараците ще облажат от закона за пенсионното осигуряване

.
Румен Гечев
Създава се атмосфера на насъскване срещу частните пенсионни фондове с цел да принудят хората „доброволно” да отидат в НОИ. За мен няма никакво съмнение, че при така приетия закон парите на хората ще бъдат похарчени за 2-3 месеца от сегашните управляващи, коментира пред Фрог нюз народният представител от БСП Румен Гечев.
 

Горанов каза: „Парите ще бъдат използвани за намаление на дефицита и за изплащане на държавния дълг”, припомня депутатът. Освободените бюджетни средства ще ги използват за програми на ГЕРБ. Имам основание да считам, че и тъй наречените котараци се облизват наоколо и чакат обществени поръчки от освободените пари преди изборите, смята Гечев.

 

Освобождават се пари от бюджета, тъй като пенсионните фондове 60 на сто идват от бюджета. Икономисаните бюджетни пари ще си ги разходят по тяхно усмотрение. Няма друга логика. Това, че хората, нямали да имат избор, не е развеселяващо, то е престъпно заблуждение. Сетили са се онзи ден, че хората щели да имат избор. Брей, какъв демократичен наплив! Те и сега имат избор – по действащия закон всеки може за си сменя фонда един път годишно. Управляващите приеха 3 бюджета за 17 часа, това е рекорд за Европа. Обществено осигуряване, Здравна каса и големия бюджет ги олупиха за един ден до среднощ.  Нечувано! Стоях 45 мин и накрая ми отнеха думата. Не ми дадоха възможност да изразя позицията на БСП за пенсионните фондове, посочва Гечев.

 

На въпрос крият ли риск частните пенсионни фондове, депутатът отговори: „Те са надеждни, тъй като хората могат да прехвърлят парите си от един фонд в друг и не могат да ги изтеглят за лично ползване. Не знаем обаче какво е състоянието на фондовете. Ние гласувахме "въздържал се", защото искаме 3 месеца да анализираме. На фондовете им е забранено да влагат в рискови инвестиции. Около 40 на сто са в държавни ценни книжа, от които повече от 2/3 са чуждестранни ценни книжа. Около 30% имат инвестиции в дялове и акции на корпорации, които се избират по специална методика да са нискорискови. Ако се спазва законът, при тях не трябва да има проблем”.

 

ГЕРБ употребиха партньорите си. Имат само един партньор, който ги подкрепя единодушно - ДПС. Очевидно са знаели за намеренията на управляващите, но са успели да го запазят в тайна. Няколко души са знаели и няма пробив там. 38 души като железен юмрук гласуваха в  полза на ГЕРБ. Забележете, че всички стратегически гласувания са с подкрепата на Движението.  

 

Гечев обръща внимание, че управляващите приеха закона, но се канят да не го прилагат. От тази сутрин тръбят по телевизиите: „Не бойте се деца, ние няма да прилагаме закона”. Прилагат закона, ако им е изгодно, обръща внимание Гечев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5098 |22.12.2014 Лазаров се хвали: Предотвратихме бой с ножове и боксове пред "Кристал" . 39| 6703 |22.12.2014 Писателката Здр. Евтимова пред Фрог: Преситеният поема чужда кръв . 7| 4012 |21.12.2014 Червените излизат със свое предложение за пенсионна реформа . 2| 4395 |20.12.2014 Георги Колев: Проблемът със случайното разпределение на делата се преекспонира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads