Реклама / Ads
42| 15406 |12.05.2021 НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Полицейски началници са действали като партийни секретари на ГЕРБ на изборите

.
Атанас Атанасов
Служебното правителство има задача да проведе честни и прозрачни избори. И затова имаме очаквания от вътрешния министър Бойко Рашков. Защото по време на изборите имаше сигнали, че полицейски началници са действали като партийни секретари на ГЕРБ. Имаме сигнали за полицейски чадъри при продаване на гласове. Надяваме се, че енергичният Рашков ще предприеме съответните действия. Ако трябва от ”Демократична България” ще съдействаме.
 

Това заяви пред bTV ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".


Местни полицейски началници са действали, например в Пловдив, като са покровителствали местни купувачи на гласове, допълни той.


Той коментира и състава на служебното правителство: Почти всички са със сериозна биография, правителството е шарено, балансирано правителство. Има хора свързани с левицата - Янаки Стилов, има и хора свързани с десницата. Президентът е поискал да покаже, че е обединител нацията. В икономическите министерства са млади хора, завършили на Запад.


Важно е и здравното министерство, защото пандемията не е преминала. Стойчо Кацаров беше член на нашата партия. Той беше критичен към правителството на Борисов по време на пандемията. Има много финансови злоупотреби. Той е сезиран за случай с 80 млн. лв. в Александровска болница. С ДБ не са водени разговори за участие в правителството, обясни съпредседателят на ДБ.


Има тежки предизвикателства пред служебното правителство, категоричен е той.


Шпицкомандата на ГЕРБ, която влезе в залата, се държеше хулигански. Няколко факта са очевидни - договаряне за получаване на субсидии, за обръчите от фирми, за нагласените конкурси, за лошото качество на магистралите, посочи ген. Атанасов.

 

Свидетелствата в комисията за ревизия са само върха на айсберга. Като цяло аз не съм привърженик на временните комисии, защото в повечето случаи те се създават с цел пиар. Постоянните комисии могат да контролират изпълнителната власт и когато открият нередности, могат да сигнализират прокуратурата и съответните органи. На мен от първия ден ми беше ясно, че този парламент няма да съществува дълго, добави ген. Атанасов.


В България има разделение на властите. Не може прокурорите облечени в тоги да излизат и да казват какви закони трябва да се приемат в парламента. Това е недопустимо и е същото все едно ние политиците, ако не сме доволни от някой съдебен процес, да излезем на протест и да се намесваме в работата на съда и прокуратурата. Специализираните прокуратура и съд не са дали нито едно доказателство за ефективна работа. Ние от ДБ ясно сме заявили, че е необходима радикална реформа в съдебната сфера, за да се изчисти корупцията и да се оправи държавата, завърши той.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8803 |10.05.2021 Доц. Атанас Мангъров: Все на някой трябва да му светне, че това, което се случва, е идиотско и фашистко . 19| 4319 |08.05.2021 Ген. Атанасов: Този парламент показа, че държавата има нужда от основен ремонт . 4| 3848 |08.05.2021 Атанас Славов: Дори КС да оспори Изборния кодекс, това няма да се отрази на изборите . 22| 3495 |01.05.2021 Ген. Атанасов отсече: „Демократична България“ преговори с БСП няма да води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads