Реклама / Ads
36| 8310 |22.09.2020 НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Със статията в ”Шпигел” госпожа Меркел отряза квитанциите на Борисов

.
Изключително сериозен е скандалът с разкритията на ”Шпигел”. Това е проправителствено и много авторитетно издание. Информацията е притеснителна, защото се позовава на грами. Тази информация не може да бъде събрана от частна структура. Събрана е от специална служба. ”Шпигел” няма да публикува нещо такова без съгласие на правителствените кръгове в Берлин. Риторичен въпрос е отряза ли госпожа Меркел квитанциите на Борисов.
 

Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Изказването му е по повод разкритията на авторитетното германско издание, според които турски гражданин, опозиционер и беглец е бил предаден в ръцете на Ердоган с помощта на българските власти.

 

"За една седмица се случиха много неща. Излезе годишният доклад на държавния департамент за сигурността на САЩ, в който има две изречения за България - за тежката пандемична корупция и неспособността на страната ни да се справи с нея. В Европейския парламент също започна да се говори за корупцията у нас. Една депутатка, която беше набедена за комунистка, нарече Борисов и Гешев "бандити". Другата седмица ще има дебат по темата за върховенството на закона...", припомни още Атанасов контекста на всичко, което се случва у нас.

 

Той коментира и думите на вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него лидерът на ВМРО е започнал предизборната си кампания, но отправи и критики по адрес на Румен Радев. Според Атанасов президентът не бива по този начин да отблъсква подобни инициативи за диалог.

 

"Едните искат безусловна капитулация, а другите - условна. Ами да седнат и да се разберат. След този ход на Каракачанов ние вече сме фактически в политическа криза. Ако досега имаше тежко политическо напрежение след този ход той тръгва да се спасява сам, както се вижда", коментира ген. Атанасов и посочи като евентуална възможност Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5917 |19.09.2020 Атанас Атанасов: В ДСБ имаме капацитета да управляваме, имаме подготвени хора . 10| 7286 |16.09.2020 Доц. Атанас Мангъров: Ако чета всичко, което се говори за мен, аз ще изпуша . 25| 6943 |09.09.2020 Атанас Камбитов напуска ГЕРБ в Благоевград . 27| 9369 |04.09.2020 Ат. Атанасов: Казусът Марешки е за разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads