Реклама / Ads
14| 12244 |13.09.2018 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Вътрешен министър става отговорникът за тежките гафове в МВР

.
Атанас Атанасов
Нещо за министерските оставки. Преди години, пак по повод на някакви кадрови рокади, бях казал по телевизията, единствената глава, която не може да отреже Борисов, е собствената му. Тогава ми разказваха колко много съм го ядосал.
 

Това мое твърдение се доказа през годините и то е една от основните характеристики на модела на управление на Борисов. За него е важно да държи властта и както е казал поетът ... какво тук значи някаква си личност. Та то се оказа че, докато народът протестира срещу Орешарски, той се сговорил със Сараите, които го бяха свалили с платени протести една година преди това. При модела Борисов управлението на човешките ресурси накратко казано се изразява в кадрова търговия. Трябва да се задоволи някакъв интерес или да се отпуши някакво напрежение и някой отгърмява или друг бива назначаван.

 

За Борисов и историята

 

Та, Кое е характерното в конкретната ситуация. Борисов иска да остане в историята като СТРОИТЕЛЯ на днешна България. В буквалния и преносния смисъл на думата. Той строи. Строи пътища, зали, стадиони. Но след това, което се случи край Своге някакви хора започнаха да говорят за лошото качество на пътното строителство. Че това лошо качество било резултат от тежка корупция. И това е създало тревогата, че може да се разруши образа на Борисов като строителя на съвременна България. Толкова усилия през всичките години и то основно в тази насока и сега заради някаква катастрофа всичко да се срути... Затова зрелища. Показно рязане на министерски глави... и обиколки в страната, инспектиране на строителни обекти, откриване, рязане на ленти. Даже и главата на любимката Лиляна Павлова била също в тази сметка, но засега и се разминало. А Московски може да отиде посланик. Но това са подробности. Важното е да се спасява имиджа и рейтинга на премиера за да може да продължи да разпределя апетитните порции с близките му олигарси.

 

Малко за МВР

 

След отстраняването на Веселин Вучков в началото на 2015 година МВР е на ръчно управление от самия Борисов. Изобщо службите трябва да са под постоянен контрол, защото от там може да дойде някоя беля по темата корупция на последния етаж. Та кой формално ще е вътрешния министър е без значение. Системата е приведена в коматозно състояние и премиерът лично контролира този процес. Бъчварова, Радев. Фигуранти, готови да изпълнят всяка повеля на Първия. При Радев даже се забеляза облекчение при подаването на оставката. Ще се върне в парламента и ще подкара старата песен на нов глас. Но какъв е парадокса при смяната в МВР. Министър става главният секретар, заради чиито професионални провали беше дискредитиран досегашният министър! Само един пример свързан с вчерашна новина. Дупката на Аерогара София. Влизат пътници без проверка през европейската ни граница. Това е заплаха от терор и тежко ни дискредитира пред Европа. А искаме Шенген.

 

Пробиви и гафове

 

Миналата година тежък гаф с цял самолет непроверени пътници. Министъра назначи проверка, наказа, уволни някакви служители . Вчера нов пробив. Изпуснали пак цял самолет. После търсили пътниците по перона при такситата. Да, но по закон организацията, управлението и ръководството на силите и средствата на МВР е правомощие и пряко задължение на главния секретар! Тежките гафове в професионалната работа на МВР през последните години са поредица и прекия отговорник за тези провали Борисов го прави министър... Защото е препоръчан от тези, с които вечер играе карти.

Решението е едно и то вече зрее. За това няколко пъти съветвам Борисов да си отиде сам.

 

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3896 |12.09.2018 Прокуратурата "иска главата" на зам.-министър заради измама . 0| 3915 |11.09.2018 ”Демократична България” иска оставката на образователния министър заради еврофондовете . 0| 7091 |11.09.2018 Проф. Н. Радулов за Фрог: Отдавна обмислян ход е Младен Маринов да стане министър . 4| 4519 |10.09.2018 Полицейският синдикат: Никакви 100 дни спокойствие за новия министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads