Реклама / Ads
27| 6755 |23.07.2012 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Борисов и Цветанов се превърнаха в опасност за системата за сигурност

.
генерал А. Атанасов
Безотговорност на най-високо ниво в държавата предизвика взрива, смята бившият шеф на НСО. Пробивът в системата не се дължи на едно или друго лице и на неглижиране на проблема, контрира Р. Иванов от ГЕРБ.
 

Това, че е имало взрив преди 5 дни, не означава автоматично, че няма да има нов, но хората трябва да са спокойни, защото в такива мащаби взрив едва ли ще има. Никой не може да вникне в логиката на терористите, но в такива размери, мисля, че взрив е изключен, каза по БТВ Румен Иванов, представител на ГЕРБ. Винаги може да се очаква пробив в някоя система, добави той.

Системите за сигурност се задействат след такъв тежък акт и е по-трудно да има нов инцидент, но е по-важно защо се случиха тези неща, обяви на свой ред ген. А. Атанасов, бивш шеф на НСО. Според него става въпрос за некомпетентност и безотговорност на най-високо ниво в държавата. Този акт имал огромни политически последици не само за България, но и за света. Не може да се хвалиш по телевизиите, че шефът на ЧРУ ни е бил 3 дни на гости. Самите Борисов и Цветанов се превърнаха в опасност за  системата за сигурност, смята Атанасов.

Пробивът в системата не се дължи на едно или друго лице и на неглижиране на проблема, възпротиви се Иванов. Няма система за сигурност, която да не подозира евентуална възможност за извършване на терористичен акт. Като примери той посочи Лондон и Мадрид, където също бяха извършени атентати, при положение че службите и гражданите имали обострена чувствителност към тероризъм. Има предотвратени терористични актове в рамките на последните две години, увери Иванов и каза, че информация за това не е давана, за да не се стряска населението.

Ако имаше такива, Борисов да се е похвалил, той не може да сдържа тази си емоция, контрира Атанасов. Разследването трябва да бъде оставено на спокойствие, но всеки, който искаше да влезе в автобуса, щеше да го направи, добави той и каза, че по всяка вероятност бомбата била сглобена у нас. 3-ти ден обаче нямало детайли по химията на взривното устройство.

В България има много тежка полицейщина през последните години, но  не  по отношение на това, за което трябва, каза още Атанасов и напомни теза  от доклада на ЕК, че българската организирана престъпност е уникална. Има и бележка, че българските служби за сигурност са възстановили работата си с международните, контрира Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5331 |20.07.2012 Борисов ще каже пред НС как ще компенсира хората заради скока на тока . 34| 5471 |19.07.2012 Внесоха вот на недоверие към кабинета на Борисов . 72| 7262 |19.07.2012 А. Атанасов: Пробити сме; всеки може да прави каквото си иска у нас . 21| 6920 |19.07.2012 Борисов: Камикадзе е задействало бомбата; убито, главата му била на 100 м.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads