Реклама / Ads
5| 5412 |26.11.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: В ДАНС са несигурни и правят показни акции

.
Атанас Атанасов
Ръководството на ДАНС се чувстват несигурни и искат с демонстративни акции да покажат нуждата от продължаване на това състояние на тази служба. Така ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок коментира по БНР акцията на ДАНС срещу радикалните ислямисти.
 
По повод вчерашната акция на ДАНС в ромските махали на няколко града в страната Атанас Атанасов каза, че е прекалено публична и това го притеснява, а този тип операции, посочи той, трябва да се вършат безшумно и далеч от зрението на обществото, защото нагнетяват напрежение и страх в хората.

По думите му това е многофункционално активно мероприятие, организирано от ДАНС, а основна цел е да отмести общественото внимание от другите скандали. А за тях той посочи: През последната година, година и половина всички тежки скандали в държавата са свързани с действие или бездействие на прокуратурата. Като се започне с аферата "Костинброд", КТБ, сега и тези тефтери, каза Атанасов. Следственият отдел на СГП е някакъв център за сценарий в българския обществено-политически живот. Аз ще следя как ще завърши тази проверка, която г-н Цацаров е разпоредил там

Като "буря в чаша вода" ген. Атанасов определи изострения тон на Патриотичния фронт по посока на доверието към правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Всеки, попаднал в парламента, се стреми да поддържа такава линия на поведение, че да се хареса на електората си, коментира пред БНР изказванията на патриотите Атанасов.

По повод казаното от Валери Симеонов, лидер на НФСБ, че ще има пробив в информацията, свързана с агентите в чужбина, които работят за Министерството на отбраната, Атанасов заяви: Този проблем по никакъв начин не зависи от Орхан Исмаилов. Това е много сериозен политически проблем. Става въпрос за неизпълнение на закон, приет от Народното събрание. Военното разузнаване отказва да си предаде архива с едни измислени мотиви. А цялата работа се състои в това, че един кръг от старата червена гвардия са се окупирали в тази служба и не искат да се предадат, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5295 |25.11.2014 Без висок морал няма турско гражданство . 11| 10917 |25.11.2014 ДАНС в циганската махала в Пазарджик . 12| 5732 |22.11.2014 До 200% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите . 5| 5896 |19.11.2014 ДАНС нахлу в ДФ "Земеделие"-Варна и хвана служители с подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads