Реклама / Ads
0| 7974 |21.04.2016 НОВИНИ

Ген. Атанасов за Фрог: Главсекът на МВР възпроизвежда немощ

.
Атанас Атанасов
Главният секретар на МВР Георги Костов е абсолютно неудачен кадрови избор и оттам нататък се възпроизведе по места същата немощ. Защото той назначава хората на възлови позиции. Това каза пред Фрог нюз депутатът от Реформаторския блок и бивш шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов.
 

Обръщам специално внимание на ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи-СДВР. През последните три години СДВР трайно е на от последните места сред регионалните дирекции по резултати. Трайно. За последната година делят 27-28-мо място със Стара Загора. Това е най-голямото подразделение на министерството, в София е най-тежката оперативна обстановка. А три години СДВР върви надолу. Това не показва ли, че ръководството на дирекцията няма качества да я изведе от тази криза?, попита риторично той.

 

Относно полицейските шефове с прякори той каза: Радо Схемата е известен човек в полицейските среди в София. Известен с това, че умее да измисля схеми. Извършвал е действия, заради които е трябвало да бъде  отстранен от МВР. В един момент изниква на възлова позиция в Гранична полиция. И то там където има тежки съмнения, че се покровителства каналджийството. Ето ви къдар на тази позиция. И това е човек, много близък на главния секретар. Няма заловен бежанец или имигрант, който да не е платил. Кой организира тези каналджийски схеми ? Разбира се организираната престъпност. Обаче кой покровителства тези схеми? Това не може да стане без закрила от МВР. Няма как да се случи.

 

Помните онзи клип от границата, в който гранични полицаи гледаха как имигранти минават нелегално. Опитаха се във вътрешната комисия да ни заблудят, че става въпрос за оперативна комбинация. Каква оперативна комбинация, като зад цялата работа стои Радо Схемата.

 

На важна позиция в страната е друг софийски кадър, известен с огромната си татуировка на гърба си. Татуирал си е дракон. И затова му казват Ицо Дракона. И тази татуировка се коментира в криминалните среди, уточни генералът.

След което продължи: В ДАНС в момента на практика има два центъра на ръководство. Шефът на ДАНС (Димитър Георгиев б.р.) и един от заместниците му работят за държавата, а другият зам-председател работи за тези, които са го сложили там. Ще дам и друг пример с ДАТО (Държавна агенция „Технически операции” б.р.)-очите и ушите на държавата. Ръководството на тази структура бе назначено навремето под личната диктовка на Йовчев. Сред служитилите на агенцията има убеждение, че оттам изтича много важна информация.  И входяща и изходяща. Не се взе отношение. Защо ? Защото шефът на ДАТО Цветан Китов бил състудент в пожарната на премиера. Проверих не е така. Но в ДАТО се харчат страшно много пари за нищо.

 

Какво още сподели Атанас Атанасов можете да видите в рубриката „Актуално“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6790 |21.04.2016 Ем. Василев за Фрог: Лидерите на БХК са мазохисти за бурките . 0| 9245 |20.04.2016 Н. Цонев за Фрог: Цветанов победи Борисов с промяната в Изборния кодекс . 0| 6160 |19.04.2016 Само във Фрог: Турските мигранти у нас-повече от сирийските . 0| 9514 |18.04.2016 Ев. Славкова за Фрог: Борисов си търси нови лентички за рязане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads