Реклама / Ads
5| 4382 |09.12.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Изчезването на Сертов отвлече вниманието ни от по-важни теми

.
Ген. Атанас Атанасов
Изчезването на Петко Сертов може би е свързано с нещо битово, по-малко вероятна е версията да бъде отвлечен или убит. Сертов е опитен човек.
 
Това коментира бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов пред Нова тв. Той призна, че не се познава добре с него, но от няколкото срещи, които са имали, е останал с впечатлението, че е добър човек. Атанасов не изключва никоя версия за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Той обаче е изумен от факта, че това заглавие измести от първите страници важните теми като „Южен поток" и държавния бюджет.

Сертов имаше капацитет, той не беше за тази работа. Защо беше избран? Може би, за да действа зад гърба му Алексей Петров, смята Атанасов. Той припомни, че Петко Сертов е напуснал поста, след като се е сменила властта.

Петко Сертов бе директор на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) при правителството на Сергей Станишев. През 2011 г. той бе назначен за зам.-шеф на БОРКОР, като остана на поста до 4 март 2013 г., когато бе уволнен от премиера в оставка Бойко Борисов.

Според Атанас Атанасов полицията е реагирала навреме на сигнала, подаден от съпругата му, просто информацията не е съобщена публично веднага.

По времето, когато Сертов беше председател, аз не помня агенцията да е имала някакви успехи. Тя изобщо какви ли успехи има, но това е друг въпрос, добави Атанасов. В момента наистина ДАНС е спяща клетка, повтори наскоро казаните си думи той. Атанасов категорично заяви, че хора от ДАНС обслужват олигархията. Какво направиха с ДАНС - опит да я превърнат в бухалка на управляващите срещу неудобните, допълни генералът. Орешарски даде цялата власт в сектор сигурност на Сараите, на Доган, каза още той. По думите му заради това се случи и КТБ. Но ние в парламента ще се опитаме да осветлим част от тези обстоятелства, обеща той.

Според бившия шеф на НСС агенцията трябва задължително да се преструктурира. В тази връзка той обяви, че тази седмица във вътрешната комисия ще се гледа Закона за МВР.

Депутатът от Реформаторския блок се върна отново на темата „Южен поток" като заяви: България спечели от това, че „Южен поток" ще ни заобиколи или няма да се състои изобщо. Това щеше да е поредната зависимост. Според него „Южен поток" е тема, която геостратегически касае България. Сега стана ясно, че този проект не носи никакви икономически ползи за „България".

Мненията на експертите се обединяват около тезата, че Русия просто няма пари да реализира проекта, каза още Атанасов. Путин отиде в Турция, за да назидае България. Това е унизително, разбира се, за България, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 9617 |08.12.2014 Полицейската версия за Сертов: Отвлечен или убит! . 1| 5171 |08.12.2014 Фрог припомня: През 2011 г. запалиха къщата на Петко Сертов . 4| 4543 |08.12.2014 Сертов разкрил, че над Трактора се опъвал политически чадър . 1| 4236 |08.12.2014 Сертов е напуснал дома си в петък в 18 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads