Реклама / Ads
33| 11028 |21.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Ген. Атанасов: Изтичането на данни от НАП е контролирана операция, проведена от близки до властта среди

.
Ген. Атанас Атанасов
Проблемът е политически. Не е нито организационен нито технически. Борисовата държава е в перманентна криза, която се предизвиква от ежеседмични скандали. Коментарите от седмицата навеждат на извода, че това е контролирана операция, проведена от среди близки до властта.
 

Това каза в предаването  „120 минути“ по бТВ  ген. Атанас Атанасов във връзка с изтичането на огромно количество информация от НАП.

 

Извели сме причините. Това са повсеместна  корупция и повсеместна некомпетентност. Това са белезите на Борисовата държава, каза още Атанасов.

 

Той коментира възможността в данните изтекли от НАП да са всички данни на службите. По думите му изтичането на информацията е контролирана от управляващите. Това е за да може информацията да бъде публична и медийната машина на властта да се бърка вътре и да публикува каквото си иска. Финансовия министър излезе и каза „Няма страшно, най-много някоя съпруга да разбере, че мъжът й има сметка в чужда банка“. Това беше шега. Според ген. Атанасов финансовият министър е основният отговорен за тази криза.

 

„Техните данни са вътре, но те имат контрол върху медийната машина. В медиите на властта се вади класифицирана информация, експлоатира се за определен случай и никой не си задава въпроса откъде тя попада там”.

 

В медиите на властта се вади много детайлна и подробна информация, но никой не си задава въпроса от къде те имат тези данни.

 

Международни отзвук е определящ. Това са нашите партньори. Ние искаме Шенген и да падне мониторинга, този скандал ни убива отвсякъде, каза ген. Атанасов.

 

Обръчите от фирми и задкулисието нямат никакво желание да влизаме в Шенген. Това с което се занимава министър председателя – да разпределя порции, само това го интересува.

 

На въпроса какво зависи от „Информационно обслужване“ ген.Атанасов коментира, че "това е една кутия, която се използва за разпределяне на обществени поръчки и там нищо не се случва. Там е инсталиран вездесъщият проф. Константинов, който също се изказа, че няма нищо страшно, защото той обича правителството".

 

Медиите затулиха информацията защо беше променено обвинението на задържаното момче, заяви ген. Атанасов.  Според мен нямат доказателства. Беше съобщено, че промяната на обвинението е защото не са  обявени за  „критична инфраструктура“ масивите на НАП. Министърът не се е произнесъл за това. Скандалът ще затихне, но последиците ще ги виждаме постоянно, каза в края на разговора председателят на Демократична България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15561 |17.07.2019 IT специалист за Фрог: Изтичането на данни от НАП е за да се „осветлят“ определени хора . 5| 6728 |01.07.2019 БОЕЦ: Комисията за защита на личните данни ни глоби със 1500 лв, значи сме на прав път . 22| 9122 |26.06.2019 Ген. Атанасов: КПКОНПИ е спънат кон - имитира борба с корупцията . 2| 11920 |09.08.2018 Д. Божилов за Фрог: Данните за контрабандата на цигари са от Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads