Реклама / Ads
20| 5413 |19.02.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Кризисен пиар организираха вчера службите и прокуратурата

.
Ген. Атанас Атанасов, бивш директор на НСС
Задържаната Антоанета Първанова е била деловодителка, тя е можела да чете всичко. Дали наистина е търгувала с информацията, която е минавала през нея, ще се доказва тепърва. Става въпрос за кризисен пиар, организиран от прокуратурата и службите.
 

Това каза пред бТВ Атанас Атанасов, бивш директор на НСС, във връзка със задържането на Антоанета Първанова при съвместна операция на ДАНС и прокуратурата, с повдигнато обвинение за разгласяване на държавна тайна. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви вчера, че служителката информирала срещу тарифа от 500 до 3000 лева подслушваните.

"Става въпрос за кризисен пиар, организиран от прокуратурата и службите, за да се забрави това, че бившият вътрешен министър миналата седмица излезе и обвини зам.-главния прокурор, че е покровителствал бившия депутат от ГЕРБ Светлин Танчев в дело за данъчни престъпления на майка му.

Ние поискахме от три институции да предприемат действия - президентът да свика консултативния съвет по случая, да се създаде парламентарна комисия, която да разследва случая и не на последно място главният прокурор да започне досъдебно производство по случая, да се види има ли наистина такова дело и Цветанов да бъде разпитан като свидетел по случая.

Затова и зам.-главният прокурор и шефовете на ДАНС и ДАТО излязоха вчера да ни съобщят, че са заловили въпросната служителка на ДАТО, че продава информация - за да отклонят вниманието от Борислав Сарафов. Не Писанчев е институцията, която ще дава индулгенция на главния прокурор. Прокуратурата не се произнася с изявления", категоричен е Атанасов.

"Подозирам, че има пазар за СРС-та. Вярно е това, което се казва за тази жена", обобщи бившият шеф на НСС.

"Наблюдавам от дълго време медиите и мога да ви кажа, че с професионално око забелязва ежеседмично контролирано изтичане на информация. Манипулира се общественото мнение, а това е недопустимо", каза още Атанас Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5348 |13.02.2014 Пиар експерт: Цяла година сме в предизборна кампания . 5| 5937 |12.02.2014 Ген. Атанасов:Да се образува досъдебно производство след обвиненията на Цветанов . 2| 5719 |10.02.2014 „България си ти!”: Жандармерията в селата е пиар акция . 62| 6167 |06.02.2014 БСП алармира: ГЕРБ почнаха с черния пиар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads