Реклама / Ads
20| 5076 |29.05.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Наркомрежи участваха в евроизборите

.
Ген. Атанас Атанасов, бивш директор на НСС Източник: Булфото
Институциите са приспани. Наркомрежите бяха включени в тези избори. Имам неоспорими доказателства за това кой с кого от подземния свят работеше, но засега няма да говоря с имена. Това е страшно за държавата. Хората обаче не са глупави и чакат прокуратурата да си свърши работата.
 

Това коментира ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на НТВ във връзка с множеството излъчени материали за купуване на гласове за евровота.

Страната ни се нуждае от незабавни парламентарни избори не заради политиците, а защото тази сериозно разклатена политическа среда е най-благодатна за тежки корупционни схеми. В тази връзка вчерашното поведение на Местан на практика е провокация точно към това, коментира Атанасов.

С БСП и със Сергей Станишев на този етап като управление е свършено. И ако разумните среди в партията си дават сметка в какво се въвличат, те имат най-голям интерес от бързи избори, за да излязат от властта и да си оправят партията. Иначе ще се случи като НДСВ – ДПС ще им изпие кръвта до край, прогнозира Атанасов.

Според него думите на Лютви Местан са класически ход за разклащане на властта, а ДПС е единствената партия в България, която покачва доверието си "чрез консумация на властта".

"ДПС не е оттеглило подкрепата си към кабинета и не става въпрос за предсрочни избори, поне засега. За да продължи да работи, това правителство трябва да направи сериозни реформи и да покаже по-голяма активност. За това обаче се изисква спокойствие в парламента и подкрепата на обществото”, на мнение е журналистът Валерия Велева.

Относно резултатите от евровота в неделя, социологът Мира Радева коментира, че ДПС стремглаво покачват гласовете си. "Когато видиш резултатите след изборите по секции става много ясно от къде идва това – от ромските махали. Те гласуват основно за две партии – на първо място ДПС и след това за БСП”, заяви Радева.

"Аз се потресох от неспособността на комисиите по места да решат който и да било проблем. Това бяха абсолютно нови и неподготвени хора, които не знаеха какво да правят. Според мен подмяната им беше с цел увеличаване броя на фалшивите бюлетини”, допълни социологът.

Според нея единственият шанс да се спасим от тази ситуация е незабавно въвеждане на мажоритарния вот. Народът ни е интелигентен, но политиците, които го управляват не са му на нивото, коментира Радева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5224 |25.05.2014 Ат. Атанасов: Днес правителството практически падна . 25| 6239 |26.04.2014 Ген. Атанасов: Цветлин Йовчев да подаде оставка . 7| 5476 |15.04.2014 Ген. Атанасов: Не за гъби, а за риба вместо да гласуваме . 13| 5432 |13.04.2014 А. Атанасов: Несериозно е да се говори за битов инцидент в Поморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads