Реклама / Ads
5| 5936 |12.02.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов:Да се образува досъдебно производство след обвиненията на Цветанов

.
Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се създаде анкетна комисия. Това заяви ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок в предаването Лице в лице по БТВ по повод словесната престрелка между Цветан Цветанов и Делян Пеевски.
 

Да се свика Консултативният съвет по национална сигурност при президента, за да се съберат партиите и да вземат решение. Народното събрание да създаде анкетна комисия по случая и да бъдат проверени всички тези сигнали, да се съберат данни дали няма кадруване във Висшия съдебен съвет и по високите етажи на властта. На трето място прокуратурата трябва да образува досъдебно производство за злоупотреба с власт, предложи Атанасов от името на Реформаторите.

Прокуратурата трябва да образува досъдебни производство по твърденията на Цветанов. Трябва да го призоват, тогава няма имунитет - защото се явява като свидетел. Той говори за престъпления извършени от главния прокурор и зам. - главния прокурор. В хода на едно досъдебно производство трябва да се изясни, не може да приключи с една декларация, че това не е така. Важно е кой каква информация съобщава, обясни още той. Изнасят се в тази престрелка твърдения, които обществото коментира, а Брюксел се съмнява за тях. Прокуратурата се произнася с постановление,а не с декларация, каза още Атанасов.

Ако не започне процедура - ще се задълбочи съмнението в обществото, че тези неща са връщат, заяви още той. Попитан дали са се консултирали с президента за свикването на КСНС, Атанасов заяви, че не, а той трябва само да го инициира. По закон е ясно кой трябва да се яви и трябва да се заемат позиции по темата, каза още Атанасов По думите му от ситуацията е научил, че прекият шеф на Цветанов се разграничава от него, че фактите, които се изнасят са скандални и начина по който се назначават хора на висши държавни длъжности. Според него е възможно Цветанов да е притискал чрез МВР неудобни политически опоненти.

Някои неща ми се виждат достоверни, други -не. Но ако институциите не предприемат действия по случая, ще се затвърди убеждението за задкулисие в държавата, коментира още разкритията на Цветанов и Пеевски генералът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5475 |06.01.2014 Йордан Цонев:ДПС подкрепя протеста за тютюна,образуваме дело за картел срещу прекупвачите . 5| 6861 |06.01.2014 Аптеките не ценообразуват лекарства . 6| 5020 |10.07.2013 КС образува дело по освобождаването на Пламен Цеков . 25| 7739 |24.06.2013 КС образува дело по казуса "Делян Пеевски депутат"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads