Реклама / Ads
13| 5335 |14.02.2019 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Умишлено не развиваме способности за противодействие на руските служби

.
Източник: БГНЕС
У нас умишлено не се развиват оперативни способности за противодействие на руските специални служби. В Македония руските служби са координирани оттук, в Черна гора - също. Умишлено , системно не се развиват оперативни способности за противодействие. Борисов се забужданва, че навеждайки се пред Путин, си купува индулгенция. Това каза пред bTV Атанас Атанасов.
 

Атанасов коментира последните скандали в страната: Проблемът е политически. За два дни България се компроментира по две линии пред партньорите, което ще има крайни негативни ефекти за образа на България. Скандалът "Гебрев-Скрипал" показа, че не сме надежден партньор. Искаме да влезем в банковия съюз и се оказа, че след като съобщиха, че има превод към България, ние не можем да ги блокираме. Кое е незаконно? Източват се пари на венецуелския народ. Пропагандната машина на властта се опита да представи тези два случая като успех, но не е така, посочи той.

 

Г-жа Хопкинс предоставила на гн- Борисов още преди години нова информация по случая "Скрипал". Още тогава е била предоставена информация за засечения трети човек, с всички данни. Какво прави българското правителство няколко месеца?, попита генералът.

 

По отношение на венецуелската афера поискахме оставките на ръководството на ДАНС и на главния прокурор. Аз мисля, че ДАНС е знаел за венецуелската афера и е била сложена на политическото бюро. Затова Хопкинс отиде при Борисов отново, смята бившият шеф на НСС.

 

Главния прокурор се държи като член на правителството. Службите събират цялата информация, прокуратурата документира. Явно Цацаров търси политическа кариера. Ще го видим след година къде ще изгрее, прогнозира съпредседателят на ДСБ.


Посланиците отиват при Борисов не заради вътрешните проблеми, а заради техните интереси. Техните правителства ги натоварват да предадат политическо послание. Че са недоволни от липсата на взаимодействие на българските служби с партньорските. Не знам дали Борисов си дава сметка, че английският и американският посланик отиват един след други при него и то с укор , обясни той.

 

Има опит за убийство на трима души, а сложили папката на трупчета. И трябваше г-жа Хопкинс да попита за това. Тук става въпрос, че чужди служби извършват криминално престъпление у нас. Това казват британските служби. Това бие по националната ни сигурност, каза още ген. Атанасов в коментар за случая "Гебрев".


Той коментира и горещия въпрос за преференциите: В 18 часа сме свикали нов протест пред Народното събрание заради преференциите, защото е все едно с калните чизми да маршируваш по червените килими на властта. 2,8 млн българи искат мажоритарен вот, а те и него искат да изхвърлят. Преференциите дават възможност на гражданите да избират, смята Атанасов.

 

ГЕРБ и ДПС ни връщат към годините на социализма, когато пак имаше избори, но нищо не решаваха. Ще искаме вето от президента и ще протестираме по всички демократични начини, за да не обезверим хората. Ще гласуват зависимите от властта, а не свободните хора, заяви бившият шеф на вътрешната комисия в парламента.

 

Много внимателно следим процеса, обсъждали сме. Имаме два варианта да реагираме, за да компенсираме липсата на преференции. ГЕРБ винаги уж са били за мажоритарен вот, а сега? Феноменът 15/15 се елиминира с друга хватка, допълни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6398 |11.02.2019 Атанасов: Това, което Цветанов вчера демонстрира като загриженост, утре ще е ”замитане” . 7| 4743 |01.02.2019 Атанас Атанасов: Светослав Малинов ще е в евролистата на ”Демократична България” . 12| 5192 |24.01.2019 Атанасов: Какво става с глобата от 77 млн. евро, наложена от ЕС за газовия монопол? . 5| 5825 |11.12.2018 Ген. Атанасов: Част от състава на Бюрото за контрол на СРС-та е за затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads