Реклама / Ads
13| 5635 |07.07.2011 НОВИНИ

Ген. Атанасов: ВСС e отговорен за оправдателната присъда на Галеви

.
Ген. Атанас Атанасов
Незабавно трябва да се направи проверка кой и как е назначил председателя на Кюстендилския районен съд, който оправда на първа инстанция дупнишките бизнесмени братя Галеви. Затова призова от ефира на Нова ТВ бившият шеф на НСС и лидер на ДСБ в София ген. Атанас Атанасов.
 

Коментарът му бе предизвикан след вчерашното решение на второинстаницонния съд, който осъди ефективно Галеви – на 5 и на 7 години лишаване от свобода.

Не знам кой е председателят на съда в Кюстендил, който ги е оправадал преди, но този човек е назначен от ВСС, който е тежко компрометиран и трябва да бъде незабавно разпуснат.

Атанасов изтъкна, че законодателният орган – парламентът и управляващото мнозинство от ГЕРБ трябва да поемат отговорност и да приемат конкретни стъпки за действия за реформиране на съдебната система.

Генералът призова да бъде направен ясен анализ на двете диаметрални присъди срещу дупнишките бизнезмени. Той е категоричен, че грешката на Темида е на първа инстанция и тя е направена не от незнание, а от внушения.

Не мога да кажа дали чадърът за покровителстване на Галеви и свален, защото те най-вероятно ще обжалват пред ВКС. А от друга страна, обвинението настоява за по-тежки присъди.

Атанасов заяви, че се съмнява дали двамата феодали на Дупници все още са агенти на българските тайни служби и работят за тях.

Те бяха уволнени от системата през 1997 г. за нарушения. Не вярвам да са агенти, минали са на друго ниво – по-високо. За тях предишното им положение вече е унижение. Те сътрудничат на властта на най-високо ниво. Да не забравяме, че вътрешният министър на тройната коалиция Румен Петков си отиде, заради нерегламентирана среща с Галеви, организирана от Октопода – Алексей Петров.

Атанас Атанасов припомни още, че именно бившият кмет на Дупници – Първан Дангов от БСП, е обвинил съпартийника си Петков и червените, че покровителстват Галеви.

Атанасов коментира в ефира и друга гореща тема – разкритието, че сред дарителите на МВР има лица с присъди.

Създава се усещането, че даряват пари хора, които трябва да бъдат разследвани. Министър Дянков призова колегата си Цветанов средствата от такива бизнесмени да бъдат върнати. Смущаво е обаче това, че Борисов мълчи и не разпорежда на Цветанов тези пари да бъдат изчистени от касата на МВР. Такова поведение компрометира властта, обяви още Атанасов.

Той е категоричен, че от контрабанда с цигари в момента се пълнят партийните каси на ГЕРБ .
Контрабандата пък била прокровителствана от МВР.

В най-скоро време ще излезе пред обществото скандална информация за връзка на една фирма с МВР. Тази фирма работеше и с управлението на БСП, като преди продаваше алкохол с фалшив бандерол, а сега – цигари с фалшив бандерол. Името й било известно, но Атанасов отказа да я назове публично, както и да оповести кои са кръговете, които ще разкрият тази гореща информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5028 |09.06.2011 Ген. Атанасов: Цветанов е клеветник, ще го съдя . 14| 7148 |06.06.2011 Ген. Атанасов: Някои хора като се напият, не помнят . 23| 6270 |29.05.2011 Ат. Атанасов: Борисов взима важни решения под натиск на Златев . 14| 6017 |28.04.2011 Сл.Атанасов: Участието на "Дръзки" е заплаха за сигурността ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads