Реклама / Ads
7| 4820 |03.06.2015 НОВИНИ

Ген. Киров: Делото срещу мен е политическа поръчка в зародиша си

.
ген. Кирчо Киров
Има пряка връзка между моето дело и текстове от закони, заяви по БТВ ген. Кирчо Киров. Той коментира, че невинаги пари могат да бъдат отчетени по начин, приет в публичните структури и това е една от спецификите на разузнаването. Аз поех отговорността да привиличам лично източници, до които само аз съм имал достъп, доведе нещата дотам, коментира той обвинението срещу себе си за присвояване.
 
Според него и председателят на ДАНС също трябва да има възможност да вербува "източници, приятели на България". Сега това не било регламентирано и затова се създавали подобни ситуации, в които се намирал сега Киров. Аз съм оперативен служител повече от 40 г. и не мога да избягам от своята същност, обясни той. За мен е престъпление хора като мен да не се възползват да не придобият важни и интересни информации, добави той.

Аз съм контактувал равноправно с премиерите и с президентите. С президента Първанов не съм бил приятел, имахме коректни отношения. Никой не си е позволявал политически поръчки и вмешателства. Трябва да има граница на служебна коректност. Но шефът на разузнаването контактува с първите хора и им предоставя равна по обем информация. НСС работи най-тясно с МнВР. Затова съм работил и с г-н Паси, и с г-н Калфин, поясни Киров.

Не разполагам с пряка информация по случая КТБ, но цялата тази криза, дала отражение в политически и икономически план, сигурно се следи много внимателно от чуждите служби, каза още Киров и определи това като опасно, защото можело да доведе до вкарване в зависимости на хора от политическия и икономически естаблишмънт. Разузнаването е една магия, заключи той.

По дефиниция вярвам на българското разузнаване и в потенциала на Служба Военна Информация. Считам, че българската политика е правилна, може би не достатъчно активна, каза Киров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4465 |03.06.2015 Сигнал за бомба след избора на апелативните съдии по делото КТБ . 0| 4456 |02.06.2015 Определят публично съдебния състав за делото "КТБ" . 0| 5153 |01.06.2015 Делото срещу бащата убиец на малката Пламена отново в съда . 9| 4544 |29.05.2015 Станишев: ПЕС е първа политическа сила, за да променим дневния ред на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads