Реклама / Ads
51| 5871 |19.01.2013 НОВИНИ

Ген.Коджейков: НСО си е свършило работата

.
След инцидента, който се случи с Ахмед Доган се взимат всички мерки за осигуряване на безопасността на продължаващата 8-ма конференция на ДПС. Това заяви началникът на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков пред журналисти.
 

Попитан дали има пропуски в охраната на мероприятието, той заяви, че след като анализират цялата ситуация от започване на конференцията, от начина на допускане на делегатите - тогава ще се знае кой и по какъв начин е допуснал този инцидент да се случи.

Коджейков уточни, че в НСО са получи писмо на 10 януари и там е записано, че вътрешната охрана на мероприятието, ще се осигури от фирма "Крон". Ние направихме една среща с фирмата и се разбрахме следното: наши хора да проверяват с ренгени и скенери за взривни неща - да се проверяват хората, които имат по-голям и обемист багаж. Ние нямаме отношение нито по регистрацията на делегатите, нито по издаването на пропуски, нито по пропусквателния режим и охраната на цялата сграда.

Що се отнася до реакцията на личната охрана на г-н Доган - трябва да се вземе записът и да се анализира как и по какъв начин е преминало лицето и тогава ще бъдете уведомени кой е допуснал това да се случи. Броят на служителите няма как да ви кажа колко човека са били, мога да кажа, че са били само необходимият брой, уточни още той. След като получих писмото дадох нареждания да се изясни имали някаква извънредна ситуация, която да застрашава живота и сигурността  на г-н Доган и след проверката ми бе отговорено, че няма.

Попитан дали е имало сигнал за тази година, че Доган е в опасност, той заяви, че не може да отговори, защото за всяка година се прави запитване.

В момента 5 са лицата, които са поставени под охрана, извън зачислените по принцип лица, които охраняват от НСО, а те са Яне Янев, Румен Петков, Георги Първанов, Цветан Цветанов и Сергей Станишев.

Попитан каква е координацията между НСО и МВР за организацията на подобни събития, Коджейков заяви, че те като служители са си свършили работата като компетентност и всичкото, което произтича от тук нататък може да се зададе като въпрос към МВР.

Двама от нашите колеги  затискат с телата си Октай Енимехмедов и те са направили така, че той да не бъде линчуван. Единият от тях е със съмнения за счупена ръка, каза още шефът на НСО.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6101 |03.09.2012 Българинът не харесвал работата и живота си . 43| 5517 |24.05.2012 Цв. Цветанов представи в холандския парламент работата на МВР . 23| 10218 |10.05.2012 Галеви: Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос! . 19| 7379 |19.02.2012 Фандъкова: Семейството и работата ми помогнаха да преборя рака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads