Реклама / Ads
26| 5527 |01.09.2014 НОВИНИ

Ген. Михов: Цялостна преработка на Стратегия "България в НАТО 2020"

.
ген. Михо Михов
Надявам се, че днес документът ще бъде поправен и както чух от премиера Близнашки, той няма да бъде приеман, защото самият Съвет по сигурността към Министерски съвет няма такива правомощия, заяви по БНР кандидат-депутатът от АБВ генерал Михо Михов по повод на документа Стратегия "България в НАТО 2020".
 
Съветът следи за реализацията на стратегията и предлага решения за управление на кризи, обясни той и добави: Предишното служебно правителство трябваше ясно да дефинира що е това в Украйна, в Черноморския регион. Конфликт – често се ползва конфликт, криза, гражданска война. Към това ние трябва да отидем наясно в Уелс и да предложим онова, което е записано в нашата национална стратегия – България да играе важна роля – двустранна и многостранна, в укрепване на сигурността в Черноморския регион. Не можа да се справи с тази задача и предишното правителство, и външното ни министерство. Най-важното, което ме притеснява, е, че с първия вариант ние се вмесваме в държавното устройство на Руската федерация. Там е записано, че именно заради това развитието представлява сериозна заплаха за нашата страна и сигурността на Алианса като цяло. Забележете – ние вече отговаряме и за Алианса като цяло.

Второ – по отношение на информационната война – ако посредничеството на български политици и икономически субекти е причината за тази война, то задачата е на контраразузнаването. Има много сложни и излишни формулировки, навяващи мисълта, че това са преписани и преведени.

Според ген. Михов е необходима цялостна преработка на документа: За цялостна преработка става дума, защото забележете и крайната констатация "Към момента България не разполага с необходимия военен ресурс, който да изпълни ефикасно ролята на гарант на сигурността, особено бързо променящите се предизвикателства на съвременната стратегическа среда". Тази констатация е много страшна. Мисля, че на днешния съвет вече по-ясно ще се оформят оценките им за нашето състояние, ролята на България в укрепването на мира в Черноморския басейн и перспективата на нашите въоръжени сили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4975 |30.07.2014 Ген.Михов: Има пропаст между политическото и експертното във властта . 5| 5891 |12.04.2014 Ген. Михов: Сега нямаме управленци . 11| 5806 |06.04.2014 Ген. Михов: АБВ няма да заобиколи БСП с маньовъра на коча . 24| 4936 |14.10.2013 Т. Дончев: Вотът е упрек към цялостната политика на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads