Реклама / Ads
0| 3768 |06.11.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Българите взеха демокрацията в свои ръце

.
Ген. Румен Радев Източник: bTV
Българите казаха не на апатията и гласуваха за промяната. Предстоят да видим окончателните резултати. Българите взеха демокрацията в ръцете си, защото им принадлежи. Това заяви в НДК на пресконференция тен. Румен Радев. Той благодари дори на тези, които подкрепиха не тяхната двойка и тези, които гласуваха за референдума.
 
Този наплив за гласуване и в чужбина показва, че връзката с нашите сънародници е жива. През следващата седмица трябва да доведем борбата докрай. Ще разчитаме на всички български граждани, които искат промяна. Надеждата за промяна вече е осезаема. Хората искат повече сигурност и работещи институции, по-висок стандарт, задушаване на корупцията, картелите и монополите, ефективна съдебна реформа. Затова трябва  визия, лидерство и отговорност. А това изисква действен президент, който да работи с всички институции, каза кандидатът за президент Румен Радев.

Българин не е участ, българин е чест. Продължаваме заедно!, завърши Радев.

Тази вечер започна промяната, която ще завърши следващата неделя, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Кампанията на нашата двойка бе очи очи с народа, добави тя.

До днес не сме водели разговори с други политически партии за подкрепа. Обръщаме се за подкрепа към всички българи, които искат промяна, каза още тя.

Няма да допусна като президент България да се превърне в мигрантското гето на Европа, имам много ясна позиция, многократно съм я изказвал. Всички мерки за укрепване на границата, така, че тя да престане да бъде пропусклива, пресичане на нелегалния трафик на мигранти. Готовност с планове на българската армия, в същото време дипломатически усилия и работа. Отмяна на постановление на МС, което приема наредба за трайно заселване без ясни критерии и лимити за интеграции, коментира той темата с бежанците.

 Румен Радев отговори и на въпрос за съдебната реформа. Няма как нaистина да се преборим с корупцията, ако не се случат две неща – прозрачност в дейността на правителството за всички обществени поръчки. Президентът по конституция има право да изиска цялата информация, касаеща националната сигурност. Корупцията е елемент на сигурност, поне аз така я приемам. Президентът трябва да работи и с парламента, и с правителството за такава прозрачност, за да стане факт това електронно правителство. Не съм юрист, ето признавам го, нямам амбиции, но ще имам силен екип и за мен е важно да видя оперативна, ефективна и независима съдебна система. Най-вече независима финансово и политически.

Ако стана президент в администрацията ще има букет от експерти с различна партийна ориентация и принадлежност, бе отговорът му на въпрос, дали експертите ще са назначени от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3867 |06.11.2016 Румен Радев: Българите казаха не на апатията, гласуваха за промяната . 3| 4275 |06.11.2016 Ген. Румен Радев: Гласувах за това хората да вземат демокрацията в свои ръце . 3| 4270 |04.11.2016 Ген. Радев: Залагал съм живота си за кауза . 1| 3925 |01.11.2016 Иракски части превзеха телевизията в Мосул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads