Реклама / Ads
12| 7420 |18.09.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Аз съм българофил!

.
Румен Радев
Аз съм българофил. Завършил съм в Америка две академии, летя на руски самолети, но не съм нито русофил, нито германофил, нито американофил. Аз съм български офицер и държа България да има ясна, последователна и независима политика в рамките на съюзите, в които членуваме“. Това заяви в ефира на bTV кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от БСП, ген. Румен Радев.
 
Той бе категоричен, че българската политиката трябва да се прави в България, да отчита нашите интереси  и да се изразява навън, а не обратното. 

На въпрос защо се е кандидатирал за президент той отговори, че го е направил, защото има кауза. Той обясни, че е напуснал ВВС поради несъгласието с политиката в областта на военната ни авиация, която води Министерството на отбраната . Радев заяви, че в такива моменти човек осъзнава, че някои решения се реализират само в политиката. По думите му понякога  човек разбира, че е стигнал нивото да влияе на дадени процеси и да направи повече за своята страна и народ.   „Президентът е върховен главнокомандващ и оглавява Консултативния съвет по национална сигурност, той може да влияе и да изисква цялата информация за състоянието на ВВС, както и да поиска отчет за модернизацията им“, обясни кандидат-президентът по повод на възможностите на държавния глава да влияе върху въоръжените сили. 

„Досега винаги съм се готвил за война, вече искам да работя за мир  - за мира в България и Европа.  Нямаме интерес да сме във война“, категоричен бе Радев. Той поясни, че би обявил война обаче на всяко решение, което не обслужва интересите на българския народ. Генералът заяви, че в тази  война инструментариумът на президента е ветото. Според него с вето и обръщение, в което да обясни на какво се дължи то, президентът може да предизвика дебат и да генерира обществена енергия, за да се вземе решение в интерес на българските граждани.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4040 |16.09.2016 Ген. Радев: Ще пресека монопола на партията-държава, обсебила институциите . 0| 4757 |09.09.2016 Ген. Радев: Рано или късно АБВ ще ме подкрепят за президент . 3| 5870 |31.08.2016 Ген. Радев: Г-жа Нинова не я познавах, няма да сватосвам БСП и АБВ . 8| 6903 |25.08.2016 Радев: Има летци, станали президенти, обратното не е известно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads