Реклама / Ads
13| 6231 |08.06.2010 НОВИНИ

Ген. Симеонов бил под чепика на Николай Цонев, подписвал документи под натиск

.
"Бях привикан в кабинета на началника на Генералния щаб ген. Златан Стойков, който, видимо притеснен, ми каза: "Министърът на отбраната Николай Цонев е бесен, господин генерал. Трябва да подпишете“, това заяви пред Софийски градски съд (СГС) началникът на отбраната ген. Симеонов, който по времето на Николай Цонев беше командващ ВВС.
 

Той разказа, че след като е видял писмото, с което се отнемат 10,7 млн. лева от бюджета на ВВС за купуването на поточна линия, е написал докладна, в която е предложил тези пари да бъдат върнати за ремонт на авиационна техника. Ген. Симеонов обясни, че според него и тогава тази машина не е била необходима за ВВС, но по-добре би било парите да бъдат дадени за ремонт. Затова и ген. Стойков го извикал в кабинета си. Ген. Симеонов обяснил на своя началник тогава, че ако се случи такова нещо, техниката ще е на земята и няма да може да лети, както и станало за два самолета Ан-26, два самолета L-410 и „Спартан“. Липсата на пари за ремонт според него се е отразило като цяло на работата на ВВС. Това са и самолетите, от които се извършват парашутни скокове от специалните сили. Те бяха прекратени за известен период от време в края на миналата година. Адвокатът на Николай Цонев попита генерала дали след като се е подписал, е подал някакъв вид жалба и какво означава подписът на един български генерал. Началникът на отбраната обясни, че подписът му означава, че е бил принуден от своя началник.

Frognews.bg
припомня, че при специализирана полицейска операция, проведена на 1 април в столицата, бяха задържани съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров, бившият военен министър Николай Цонев и бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов. Бившият министър бе задържан във Военномедицинска академия. Става въпрос за подкуп от 20 000 евро, който е трябвало да реши делото срещу бившия министър.

Малък коментар: Малък, защото и генералът-герой в него е малък, колкото едно джудже. Подписвал бил под натиск. Въздушният ас, гордият генерал, честният офицерски чин. Глупости! Ген. Симеонов, вие просто сте едно слабо човече, което вчера е удряло токове на министър Цонев, а днес се кланя на новата власт. Колко грозно и тъжно!  Ще припомним само, че бюджетът на Военно-въздушните ни сили през 2009 г. е бил 345 млн лева. През 2010 г. целият военен бюджет е 600 млн. Под какъв натиск подписва днес ген. Симеонов? И не подписа ли той сделки за авиационна техника, част от която май не ни беше и нужна въобще, за близо 1 милиард? Да не би "желанията" на министър Цонев да са били натиск, а от "Дондуков"-2 същите желания са гореща молба? Добре, че сме в НАТО, че с такива "смели" генерали отдавна да сме нечия провинция. Не че не сме де...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4744 |04.06.2010 Правят магистрала Симеоновско шосе - Младост . 11| 5020 |21.05.2010 Николай Цонев поиска свобода . 2| 5312 |17.05.2010 Николай Цонев получи ново обвинение . 2| 5829 |29.04.2010 И Николай Свинаров с далавери във военно?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads