Реклама / Ads
69| 9155 |15.06.2016 НОВИНИ

Ген. Цанков за Фрог: Бригада на НАТО в Румъния - Втора студена война

.
Ген. Валентин Цанков
Намерението на НАТО да разположи многонационална бригада в Румъния заедно с батальоните в балтийските държави и Полша ни изправя на прага на Втора студена война. Русия подготвя една танкова армия и три дивизии в отговор. Договърът за обикновените въоръжени сили в Европа е мъртъв Това казва за Фрог военният разузнавач, бив аташе по отбраната във Великобритания и САЩ генерал от резерва Валентин Цанков.
 
България ще участва с 400  души в многонационалната бригада в Румъния. По думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг така не се търси конфронтация с Русия, а целта е изграждане на конструктивни отношения с нея. Що за лицемерие! Укрепваш източния си флаг. създаваш нови формирования на ротационен принцип по цялата граница с Русия и казваш това. Лицемерие отвсякъде, заявява генерал Цанков.

Русия естестено няма да чака да бъде изядена.Създава първа танкова армия с 800 танка и три дивизии с още 1000 танка в тях. Тези дивизии се слагат там, където има проблем. Срещу силите на НАТО. И затова казвам, че сме на прага на Втора студена война. Чука на вратата, смята военният специалист.

Вчера военният министър Николай Ненчев казал, че ще участваме с 400 души в тази многонационална бригада в Румъния.Има ли решение на правителството за това? Гласувано ли е в Народното събрание? Няма такова нещо.А нали за да заявим участие в тази бригада на срещата на високо равнище във Варшава, трябва да има такова решение. Ненчев си казва каквото си иска и никой не му търси сметка, смята ген. Цанков.

Той коментира и провеждащото се в Полша голямо натовско учение "Анаконда". По време на учението се проверяват възможностите за действие при отразяване настъплението на вероятен противник. Знае се кой е противникът.В учението участват 31000 натовски войници. България е с 286 души. Сериозен елемент на учението е прехвърлянето на американски войски за усилване на източния фланг на алианса. Това учение се провежда преди срещата на върха на НАТО във Варшава на 8-9 юли и поуките от него ще бъдат анализирани точно на тази среща, коментира ген.Цанков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5097 |15.06.2016 Я. Гечев за Фрог: Всичко в Министерство на земеделието се пише скрито . 20| 9178 |14.06.2016 Първо във Фрог: Полицията работи по версия опит за самоубийство на „златното момиче” . 7| 4148 |14.06.2016 Ненчев: Готови сме да участваме в сухопътна бригада на НАТО в Румъния . 4| 4726 |14.06.2016 Р. Драганов за Фрог: Цените за почивка в Турция паднаха с 60% заради атентатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads