Реклама / Ads
60| 12034 |11.11.2014 НОВИНИ

Ген. Цанков за Фрог: Вербовани агенти искат сливане на военното и цивилно разузнаване

.
Ген. Валентин Цанков
Искат да ликвидират и останалите критични възможности на венното разузнаване, така може да характеризирам най-кратко новия напън за сливане на военното и цивилното разузнаване. Измежду тези хора има вербовани агенти на чужди разузнавания и те си имат задачи, които ги изпълняват. Не мога да го докажа, но нали в Бибилията е записано, че по делата ще ги познаете. Това каза специално за Фрог нюз бившият аташе по отбраната на България във Великобритания и САЩ генерал Валентин Цанков.
 
Искат да ликвидират останалите критични с особности на военното разузнаване, минимални, остатъчни, немотивирани, с посредствена подготовка на кадрите, с труден подбор на оперативния състав. Трудно се намират хора, които да правят това, което са правили поколенията преди тях,  допълни заместник-председателят на Асоциацията на сухопътните войски.

Подобни сливания се видя, че са неудачни и мога да дам пример с ДАНС. Тази служба е така да се каже обратната страна на Луната на разузнаването. Когато НСС-то и ВКР бяха съединени и обединени се видя, че нито едно от тях впоследствие не работи смислено. И другото - по големият брат изяде по-малкия. НСС-то изяде ВКР-то. Преди три години в ДАНС бяха останали само шестима офицери, които са работили в контраразузнаването на армията. Останалите бяха изгонени, ликвидирани , уволнени.  Предвиждам това да се случи и с военното разузнаване при сливане с Националната разузнавателна служба. Ще сложат на върха цивилен човек, ще се девоенизират хората, ще напълнят службата с държавни служители, прогнозира генералът.

А откъде ще се вземат военни аташета. Може би ще направим като в Гърция, ще ги вземаме от войсковите разузнавачи, които не са с необходимата подготовка?, постави и другия проблем той.

Ще дам един пример. ЦРУ бе единствената организация в САЩ, която имаше право да вербова. Другите нямаха право да вербоват агенти.Но от няколко години насам позволиха и на военното им разузнаване да вербова агенти заради събитията в Ирак, Афганистан и т.н.  Докато ние правим това нещо от сто години насам.  А сега искаме да останем без военно разузнаване и без вербованите от него агенти. Освен това ще отиде на кино и военната акспертиза, категоричен е генерал Цанков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 13258 |10.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: Главният прокурор е най-големият престъпник . 15| 9561 |10.11.2014 Петков за Фрог: Този главен секретар на МВР за нищо не става . 51| 7697 |07.11.2014 Политолог пред Фрог: Сидеров протестира против себе си . 5| 5918 |06.11.2014 Политолог пред Фрог: Има скрит интерес в избора на Лукарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads