Реклама / Ads
0| 11184 |15.03.2017 НОВИНИ

Ген. Валери Григоров: Политиците съсипаха МВР

.
Политиците, които в предизборната кампания говорят за национална сигурност, всъщност съсипаха МВР. Това каза в интервю за Фрог о.р. ген. Валери Григоров, бивш директор на „Гранична полиция”.
 
Според него и Румен Петков и Цветан Цветанов, както и Румяна Бъчварова са спомогнали за създаването на хаос в системата и разрушаването й.

„Румен Петков съкрати 1800 души от „Гранична полиция” и превърна службата във второстепенна с цел да не вървим към Шенген и Европейския съюз. Румяна Бъчварова ще остане в историята с това,  че похарчи повече от 250 млн. лв за ограда между България и Турция. Но въпреки огромните усилия и непрекъснатите декларации и до днес готова ограда няма”, казва ген. Григоров.

 

Той посочи още, че за 10 години дирекциите в МВР, с които министрите ръководят пряко работата, са се увеличили от 10 на 17 без никакъв ефект за системата.

„Законът на Татяна Дончева от 2006 г за МВР бе преправян за три години 36 пъти. Нещо повече, след това законът се преправяше с чисто политически цели, за да бъдат назначени определени хора като главният секретар на МВР Светлозар Лазаров”, добавя бившият шеф на „Гранична полиция”. Според него „реформата” с изваждането на ГДБОП от МВР и пращането й в ДАНС е целяла единствено да се източи от службата цялата информация за контрабандата и трансграничната престъпност

Ген. Григоров е категоричен, че през последните три години миграционният натиск върху нашите граници намалява, но вместо това политическите сили спекулират с мигрантите.

„Цифрите показват, че през последните три години миграционният натиск намалява. Но ние внушаваме непрекъснато на нашите европейски  партньори, че  той се увеличава. И те проявявайки  разбиране ни дадоха финансова подкрепа, която ще видим по какъв начин ще бъде използвана”, категоричен е той.


Цялото интервю с ген. Валери Григоров четете утре

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6507 |28.02.2017 Социолог: Гражданите не вярват и не искат да чуят политиците . 3| 4858 |22.02.2017 Радев сгълчи политиците за сектор ”Сигурност” . 5| 4346 |08.02.2017 Марешки: Трябват крумови закони за политиците, които ограбиха България . 3| 4362 |01.02.2017 Валери Симеонов: „Знамето на българските турци“ е поредна провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads