Реклама / Ads
5| 6108 |24.08.2010 НОВИНИ

Н. Генджев: Келявото им правителство даде пари за ремонт на джамии

.
Недим Генджев
Това съобщи главният мюфтия за бившите управляващи; отрече да е участвал във Възродителния процес и да има апетит към вакъфските имоти заради личен интерес
 

Спекулации от дълги години се правят се правят с моето досие, а аз съм завършил право в СУ и работих като офицер от ДС в Шумен по линия на Външно контраразузнаване, с което се гордея, каза по БТВ Недим Генджев, избран за главен мюфтия на мюсюлманите у нас.

По време на възродителния процес бях безработен
, каза той и добави, че останалите приказки били инсинуации.

Генджев имал сигнал, че към имот на мюсюлманите бил проявен апетит от страна на високопоставен политик в община Царево, но не искал да заграби този имот, а го искал за вероизповеданието. Той само проверил дали не го е "гушнал някой политик". Ако не влиза в Натура 2000, този имот ще бъде задържан от вероизповеданието, дословно каза Генджев, който  искал да извърши проверка и на другите имоти и да извади истината. По повод противоречията в Джумая джамия в Пловдив, Генджев отрече да е имало някакви сблъсъци. Пловдивското настоятелство дължало 135 хил. лв неплатени данъци и такси, а сградата на Главното мюфтийство била под възбрана пак заради неплатени данъци.

12 години на имамите не са плащани заплати, ожали се Генчев и заключи, че някой е крал жестоко и това била кликата около досегашното настоятелство. "Къде са парите от ремонта на джамиите в Разградско, отпуснати по време на тяхното келяво правителство", дословно попита Генджев. Има едни 15 млн евро за ремонт на паметниците на културата в България - целево за реставрация на джамии, които стоели в сметка в турското посолство и идвали от турска фондация. Аз искам българската държава да определя чрез обществени поръчки кой да прави ремонтите. Моите противници имат фирми, които искат да вземат част от тези пари, продължи той.

Не съм откривал офис на ГЕРБ; през 11-те години се уповавах на българските закони, каза Генджев и добави, че инстанциите били на ниво.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6156 |16.08.2010 Нови рокади в правителството, сменят зам.-министър на финансите . 29| 6443 |09.08.2010 Ревизоро: Парите от контрабандата отново отиват в хора на правителството . 1| 4761 |27.07.2010 Правителството стартира театралната реформа . 13| 4932 |19.07.2010 КНСБ смъмри правителството, готви стачка за септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads