Реклама / Ads
40| 8175 |10.02.2013 НОВИНИ

Генерал Кирил Радев: Покойният Спас Спасов може да е преснимал и отнесъл досието “Буда”

.
Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков и бившият шеф на НСБОП генерал Кирил Радев отрекоха да са знаели и да са се ровели в папката “Буда”.Във “Всяка неделя” по Нова тв червеният депутат каза, че БСП не е замесена в поръчката с папките, Кирил Радев изказа мнение, че документът е пресниман преди полковник Спас Спасов да бъде уволнен от службата.
 

Генерал Кирил Радев за пореден път заяви, че Бойко Борисов никога не е бил сътрудник на ЦСБОП и в последствие на НСБОП. Той обясни, че скандалът „Буда" е измислен от група хора, които имат политически цели. “Не съм политик. С появата на тези документи някой обидно подцени българските граждани. Показа невъзможност нещата да се развиват по сметките на хората, които си правят политически сметки и цели преди изборите”, каза в ефир генерал Кирил Радев. Той отрече премиерът Борисов да е бил информатор, сътрудник и агент.

Радев е човекът, който е уволнил офицерите Спас Спасов и Младен Георгиев, от които тръгва документът “Буда”. По негово мнение полковник Спасов е мушнал нещо в джоба за всеки случай. Документът е заснет малко преди той да напусне службата. Генерал Радев каза още, че Младен Георгиев едва ли е мислил, че тази папка ще се появи някога в общественото пространство. “Бойко няма нужда от защита, не е бил мутра по онова време” , отговори на пряк въпрос на Кеворк Кеворкян генералът.

“БСП не стои зад поръчката “Буда” Това не е в нашия стил” , зави червеният Румен Петков. Той допълни, че не е виждал нито папка, нито папки “Буда” и че Яне Янев за кой ли път търси под вола теле със своите твърдения. Бившият външен министър допълни,че трябва да се направи проверка на автентичността на документа и да се да разсекретят документите, за да се предовратят спекулациите .

Кирил Радев и Румен Петков се разминаха в отговора на въпроса за последствията от отварянето на папката “Буда”. Генералът каза, че няма да има ефект от нея, но очаква да излязат и други документи. Червеният фронтмен пък заяви, че очаква да има дори външнополитически отзвук.Според него този скандал ще се отрази на страната ни. Хвърля се много тежко съмнение върху страната ни. Всеки, който работи с нас, ще има едно наум, че утре това може да бъде извадено. Това е много лошо за службите, добави червеният депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5344 |24.01.2013 Дядо Кирил поиска Боянската църква . 86| 28160 |12.01.2013 Екатерина Бончева размаха в ефир досието на дядо Кирил и азбуката на ДС . 21| 5762 |12.01.2013 Отец Петър: Пази Боже Кирил да стане патриарх . 13| 5422 |11.01.2013 Синодален пат. Не щат списъка на Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads