Реклама / Ads
18| 3551 |13.04.2021 НОВИНИ

Георг Георгиев отсече: Министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов

.
Георг Георгиев Източник: стопкадър, БНТ
„Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Не виждам причина, поради която да бъде изменено на тази логика. И като политолог, аз твърдя, че отговорността се носи именно от лидера на партията, която печели изборите, логиката е такава. Така че министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов“, отсече пред БНТ председателят на ГЕРБ-Младежи Георг Георгиев.
 

Той остана изненадан от спрягането на Димитър Радев, шефът на БНБ, за премиер.

 

По думите му към момента ГЕРБ била единствената политическа сила, която е в готовност да състави правителство.

 

„В сравнение с тайните, които изобилстват при други политически формации, ние направо сме си експониране пред очите на публиката. Съставът на кабинета, който ще предложим, не е тайна, просто изисква време, за да бъде представена правилната конфигурация“, заовърта той.

 

„Ще се опитаме да съставим кабинет в името на стабилността на държавата. Или поне ние ще представим нашия прочит за това как трябва да изглежда едно бъдещо българско правителство“, добави Георгиев.

 

По думите му държавата в момента се нуждаела от изключителна стабилност, последователност и действия, които да ни изведат от кризата, но и да ни помогнат да се справим с последиците от нея.

 

„Да оставим страната в такъв важен момент, би било меко казано безотговорно. Осъзнаваме каква тежест стои на плещите на политическата партия и това, което следва да направим не е просто политическо оцеляване, а представа за бъдещето“, изказа се той като супергерой.

 

Георг Георгиев не отговори на въпроса дали ще видим отново старите муцуни в министерските кресла.

 

„Със сигурност ще има промени. С мен разговори не са водени, но ви уверявам, че съвсем скоро правителството, което ще предложим, ще стане ясно“, заяви лаконично той и отчете, че е твърде рано да отговори в кои сектори ще бъдат промените.

 

Кой е виновен за резултата от изборите, попита водещата, а председателят на ГЕРБ-Младежи възмутено й отговори:

 

„Все пак питате партията, която е победила, така че не бихме могли да говорим за вина. При ПП ГЕРБ не мисля, че можем да говорим за нещо негативно. Повече от 800 000 български избиратели дадоха своя вот и доверие за нас. Не ми се струва съвсем справедливо да говорим за вина. Имаме известно отстъпление на определени места и вероятно трябва по-добре да се вслушаме в дълбочината на исканията на хората, които живеят в тези области“, коментира Георгиев и обеща в тези области да има промени.

 

Според него при съставянето на новия кабинет ГЕРБ може да бъде заобиколена математически, но не и политически.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 12312 |11.04.2021 На кого ни оставяш, бащице... Или какво ни каза тази сутрин Георги Марков . 4| 3060 |09.04.2021 Последно сбогом с Георги Коритаров . 4| 3406 |09.04.2021 Ренета Инджова: Да се води политическото битие във форми, по-далеч от пазара ”Георги Кирков” . 15| 3488 |09.04.2021 Петко Георгиев: Слави има доста ясна идеология. Подкрепата към него не е изненада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads