Реклама / Ads
6| 4769 |11.03.2016 НОВИНИ

Георге Иванов: Спасихме Европа от джихадистите без пари

.
Георге Иванов
Европейският съюз не се интересува от Македония, въпреки че тя „спаси Европа от нашествието на джихадистите“, които бяха готови да преминат по Балканския маршрут, след като Гърция отказа да пази външните граници на Европейския съюз. Миграционната политика на Германия и ЕС се оказа провал. Това заяви македонският президент Георге Иванов в интервю за „Билд“.
 

Жертва на този провал е Македония, която е принудена да „плаща за грешките на ЕС“. „От гледна точка на хуманността Германия действа правилно, но от гледна точка на сигурността тя претърпя пълен крах“, категоричен е Иванов. Той заяви, че Македония е предложила обмяна на информация за предполагаеми джихадисти, но реакция не е последвала нито от Германия, нито от ЕС. „Ако ние бяхме разчитали на Брюксел по въпросите на сигурността, а не на нашите сили, тогава потоците джихадисти отдавна щяха да са нахлули в Европа“, подчерта Иванов, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че македонските власти са конфискували от мигрантите 9000 фалшиви паспорти. Иванов уточни, че много радикални ислямисти са искали да минат по Балканския път с тези документи.

 
Македония, която не е член на ЕС, защитава Европа от членката на ЕС, а именно – от Гърция“, заяви той, подчертавайки, че Атина е била готова да пропусне през своите граница към Европа притежателите на такива фалшиви паспорти. Въпреки това „На Европа не й е до Македония, резюмира Иванов, имайки предвид факта, че Гърция „отново получи 700 милиона евро от ЕС“, а Македония – нито стотинка. От 2005 г. Македония е кандидат за членство в ЕС. Страната, в която Гърция организирано изсипва стотици хиляди мигранти, в края на февруари 2016 г. престана да пуска граждани на Афганистан и затегна проверките за пристигащите от Сирия и Ирак. Македония не действа сама в охраната на европейските граници, точно обратното тя има пълната подкрепа на Австрия, Вишеградската четворка и страните от Западните Балкани в борбата срещу незаконните мигранти, които се опитват от гръцка територия да влязат в Европа. Доклад на ЕС от преди повече от месец разкри фрапантните нарушения, които гръцките власти са извършвали. Те не само, че са отказали да охраняват външните граници на ЕС, но и са пропускали мигрантите, без да проверяват техните паспорти. Не трябва да се забравя, че част от извършителите на кървавото клане в Париж от 13 ноември са преминали през Гърция и Балканския маршрут, смесвайки се с мигрантите. След като Брюксел разкри тежките нарушения на Атина при охраната на границите, на нея й бе даден ултиматум от 3 месеца, за да поправи нещата. Търпението на европейците спрямо Гърция е изчерпано, за което свидетелства отношението на Виена. Австрия настоява дори за временното изключване на Гърция от Шенген.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4816 |02.03.2016 Георге Иванов се озъби на Туск: Няма да позволим едностранни решения за наша сметка . 11| 4988 |01.03.2016 Хр. Иванов: Институциите бездействат срещу корупцията във властта . 5| 4995 |25.02.2016 Иван Иванов: Проблем е, че собственик на данъчните складове е „Лукойл” . 9| 4329 |27.01.2016 Хр. Иванов: Корупцията по високите етажи на властта - фокус на доклада на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads