Реклама / Ads
17| 14147 |07.07.2012 НОВИНИ

Георги Енев – Инкасото бил отвлечен, гласи нова версия

.
Отвлякоха ме. Принуден бях да се подчинявам. Това е най-вероятната версия, която ще се чуе от охранителя Георги Енев в Пловдивския съд утре, когато ще се гледа мярката му за неотклонение.
 
До този извод са стигнали разследващи, провокирани от двудневното мълчание на предалия се в петък „милионер за една седмица”, който изчезна с 1,5 млн лв от автомобил с инкасо. Дори имало залагания сред ченгетата, че тази история ще бъде лансирана от защитата. Възможен е и вариант Енев да е бил принуден да изчезне с парите, да ги остави на определено място и след това да бъде пуснат да се оправя както може. В случая по-интересно е, кой ще е авторът на този сценария – дали самият бивш рейнджър или истинските похитители, заплашвали семейството му. Работейки по тези версии, разследващите проверяват щателно всички входящи и изходящи разговори на Георги Енев през последните няколко седмици.

 

В адските жеги в Пловдив, едно от забавленията е да се гадае, къде охранителят би могъл да скрие чувалчетата с парите. Някои смятат, че това е станало някъде в Родопите, а други, че пачките са у някой ятак на Георги.

Свидетели пък твърдят, били виждали Жоро Инкасото, както вече го наричат под тепетата, край хижа „Академик”.

Стигна се дотам, че един от адвокатите на Кирил Рашков от Катуница – Васил Марков, да чертае карта на маршрут, по който предполага, че се е движил Енев. Марков бил голям планинар и познавал всички потайни пътечки по старите римски пътища на Родопите.

 

Но това са веселите истории около Жоро Иткасото. В момента ченгетата работят усилено по изясняване на някои свидетелства от последните два дена. Те били много конкретни и може да отведат полицаите при скътаните пари.

Продължава да се търси и съучастник на обирджията. Все по-сериозно се налага мнението, че гардът не е действал сам.

 

Междувременно пловдивски прокурори съобщиха сензационно, че знаят къде се намира малка част от откраднатите пари. Според източниците от прокуратурата ставало дума за наистина символична сума на фона на задигнатите 1,5 милиона - едва 10 000 евро. Информацията била известна от една седмица, но била пазена в строга тайна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7561 |06.07.2012 Георги Енев мълчи като партизанин за откраднатите пари . 23| 8705 |05.07.2012 Крадецът на инкасото се появи и предаде . 18| 7624 |27.06.2012 Станаха ясни банките, ужилени от крадеца на инкасото . 19| 7351 |26.06.2012 бТВ падна в капан заради адаш на пловдивския обирджия Енев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads