Реклама / Ads
24| 7545 |06.07.2012 НОВИНИ

Георги Енев мълчи като партизанин за откраднатите пари

.
Георги Енев
Втори ден охранителят Георги Енев мълчи и дзума не казва, къде е скрил откраднатите 1,5 млн лева от инкасо овтомобилът. Засега разпитите не дават резултат, въпреки, че беглецът се предаде доброволно в четвъртък. От прокуратурата в Пловдив обаче признаха, че от седмица знаят къде се намира малка част от открадната сума.
 
„Знаем къде е една много малка част от парите. Пазим в тайна тази информация от седмица. В неделя, когато ще се разглежда искането за постоянна мярка „задържане под стража” на Георги Енев, ще бъдат оповестени повече детайли”, съобщиха за Дарик, позовавайки са на Окръжна прокуратура.

Милионерът за една седмица Георги Енев, продължава да мълчи. От 17.30 ч. вчера Енев, който на 22 юни в Пловдив открадна 1,5 млн. лева от управлявания от него инкасов автомобил, превозващ пари на няколко банки, и изчезна с тях, не е дал никакви обяснения за това къде се е укривал, кой му е бил ятак, както и къде са парите.

33-годишният мъж има процесуално право да не говори, като това не носи негативни последици за него, обясни зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин гаврилов. Адвокатът на Енев Георги Кутрински на свой ред отказва да коментира ситуацията. Запознати с разследването обаче твърдят, че защитникът настойчиво съветвал своя клиент да проговори и да си облекчи положението.

Разследващите продължават да работят по версията, че Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това. Когато се е предал, Енев е бил видимо спокоен, каза прокурор Гаврилов.

От времето, през което е успял да се придвижи до Прокуратурата след обаждането на неговия адвокат - между 16.00 и 17.00 ч. в четвъртък, охранителят е бил или в Пловдив, или в околностите на града. Стана ясно и че беглецът се е укривал в страната.

Според близките на охранителя-милионер в село Манолско Конаре неговият баща - Тодор Енев, го е склонил да се предаде. Бащата работи от 20 години в Германия, но когато чул, че издирват сина му, се прибрал в страната и склонил младия мъж да се предаде. Роднини споделят, че връзката между бащата и сина била много силна.

Близки на фамилията споделят още, че Тодор Енев изпращал от Германия пари на сина си. Хората в селото недоумяват защо тогава на младия мъж са му трябвали пари и допъскат, че Енев е бил подведен да открадне крупната сума. Според една от лелите на Георги обаче, самият той „е лаком за пари”.

Мярката за неотклонение на Енев, който е задържан за 72 часа, ще се гледа в неделя. Не е ясно дали той се е свързал с близките си, докато е бил в неизвестност. Предстои те да бъдат разпитани отново.

За престъплението, в което Георги Енев е обвинен, е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. Ако той върне парите, то може да бъде намалено до 8 години затвор. Енев обаче е с чисто криминално минало и това ще се има предвид при произнасяне на присъдата.

Георги Енев изчезна след обира на 22 юни и беше обявен за издирване. Полицията започна мащабно разследване. Според разпространената информация двама свидетели видели как
Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет" на ул. „Петрова нива" в Пловдив. Охранителят се преоблякъл на място и веднага избягал с колата си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7315 |26.06.2012 бТВ падна в капан заради адаш на пловдивския обирджия Енев . 91| 15868 |19.06.2012 В Пловдив потрошиха изложба за Георги Димитров . 18| 16551 |19.06.2012 120 млн поискал Георги Гергов за ЦУМ от шейхове, те се шашнали . 67| 8881 |06.06.2012 РЗС: Защо Георги Гергов още е на свобода!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads