Реклама / Ads
5| 7989 |27.02.2019 НОВИНИ

Георги Георгиев: Прокуратурата призна, че в записите „Ало, Ваньо“ и „Яневагейт“ има данни за престъпления

.
Не само българите, а и всеки европеец с морал се радва за Кьовеши. Тя ще спечели. Проблемите пред Европа са големи и тази ЕК не можа да се справи. Трябва да се радваме, че това нещо ще се случи. Има едни хора, които много страдат от това нещо. Тя е олицетворение и контрапункт на това, което се случва в България. Тя е олицетворение на честния и смел прокурор. У нас виждаме един зависими хора, които слугуват на управляващите.
 

Това каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев в „Честно казано с Люба Кулезич“.  На конкурса за избор на  прокурор за европейската прокуратура видяхме съпротива на една група хора срещу избора на честни и достойни хора. В България прокуратурата брани мафията от народа. Тук Борисов ще се окаже прав, че сме изпреварили малко Румъния.

 

Процесите за избор на следващ главен прокурор върви от доста време. На среща е обсъждано, че  Ушев  е предложение на Цацаров и Пеевски. Борисов пък  пита дали Русинова става. Изнасянето на записи от Йончева, два часа след обявяването им, те бяха в министерството. Проверка по съдържанието на разговорите беше второстепенен въпрос. Другите записи като „Ало, Ваньо“, „Ти си го избра“ и „Яневагейт“, прокуратурата отказа да разследва. Разследваше се дали е автентичен записа и дали има изтичане на държавна тайна. Но не се разследваха записите по същество. Ние поискахме от прокуратурата да разследва тези записи по същество.  Прокуратурата онзи ден призна този факт официално, че има данни за престъпления в тези записи. В писмото ни информират, че  прехвърлят случая на спецпрокуратурата.   

 

Имаме отговор във връзка с „Ало, Ваньо“, че в съдържанието на  разговорите има данни за престъпления. И  отново сигналът е насочен към спецпрокуратурата. Шеф там е Франтишек, който прекрати „Яневагейт“. А човекът, който прекрати „Ало, Ваньо“ е шеф на КПКОНПИ.

 

Може тези хора, които са служили на мафията, вече не искат да си слагат главата на дръвника. До този момент имаше откази. А сега изведнъж-данни за престъпления.  16 милиарда ДДС ги няма. 2135 са сключени споразумения между прокуратурата и хора, уличени в извършване на престъпления с ДДС. Сега питаме какъв е броят на пенсионерите в съдебната система, на ТЕАЛК-джиите  и доносниците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6265 |27.02.2019 Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства . 3| 4485 |27.02.2019 Фалстарт на делото срещу квесторите на КТБ, прокуратурата пропуснала свидетели . 11| 4621 |18.02.2019 Георги Марков: България няма да се откаже от Дядо Коледа и мама и тате . 5| 6151 |17.02.2019 Прокуратурата и КПКОНПИ пак си подхвърлиха ”горещия картоф” Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads