Реклама / Ads
5| 5151 |14.04.2021 НОВИНИ

Георги Георгиев: Там, където е замесен ”Шиши”, там се мълчи.

.
Един от участниците в последните записи ”Шиши не дава” сам уличава себе си в няколко престъпления. Как си представя Мавродиев, че няма да има експертиза в едно съдебно дело, че Ламбовски няма да бъде разпитан... Нека съди сдружение ”БОЕЦ”, за да се докаже истински ли е записът или не е. Сигнал сме изпратили до прокуратурата.
 

Това заявиха в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Георги Георгиев и адв. Камен Добрев от ГД "БОЕЦ".

 

"Две седмици чакахме всички партии да сезират, да вкарат темата в медиите. Как ще се бориш с корупцията? Там, където е замесен "Шиши", там се мълчи. По действията ще ги познаете", заяви още Георгиев.

 

"Мавродиев каза истината за това кой държи властта в страната с думите “Шиши не дава предсрочни избори”. Националните телевизии останаха глухи и слепи за записите", допълни още Георгиев.

 

Преди дни сдружението внесе жалба до Върховния административен съд, с което протестира решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи. ВАС обаче сметна, че няма правно основание и не допусна разглеждането на жалбата по същество.

 

Класическа изборна измама е това - пускаш хора в листите, за които се знае предварително, че няма да станат депутати. Кмета на Кърджали няма да напусне поста, за да стане депутат. Това е откровена изборна измама и гавра с избирателя.

 

"Решение на КС от 2001 г. показва, че ти ставаш депутат веднага след вота на суверена. Не може ЦИК да се произнася с решение, че удовлетворява волята на този и онзи, който в понеделник иска да стане депутат, в петък не иска", посочи адв. Добрев.

 

"Проблемът е, че на тези избори бяха напазарували лица. На тях им е обещано. Нали не си представяте, че Жеков и Пенев ще влязат в парламента. 13 хиляди души са гласували за Бойко Борисов и са измамени. Те щяха да изберат някой друг", допълни юристът.

 

Георгиев заяви, че  следващо правителство ще е заложник на статуквото, ще се спечели време на мафията да се окопити и вкопае във властта. Той поиска нови избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3306 |13.04.2021 Георги Кадиев: Партиите да осъзнаят кое е важно - демонтирането на ГЕРБ от властта . 7| 3155 |13.04.2021 Георги Свиленски, БСП: България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт . 18| 3592 |13.04.2021 Георг Георгиев отсече: Министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов . 60| 12413 |11.04.2021 На кого ни оставяш, бащице... Или какво ни каза тази сутрин Георги Марков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads