Реклама / Ads
6| 5094 |12.11.2017 НОВИНИ

Георги Гергов и руският посланик увековечиха Паметника на Альоша

.
Източник: Под тепето
Паметникът на Альоша бил символ на бойното ни братство и приятелство. Дори нямало друг такъв народен монумент, който да поражда топли и светли чувства. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров се опита да ни каже, че от Альоша грее слънце, което стопля целия град и вечно ще го топли.
 

С него бяха съгласни руския консул Георги Гергов и владиката с руско сърце Николай, качили се на върха да отбележат 60 години от  строителството на русофилското гранитство, посочва сайта „Под тепето”.

 

60 години топли и светли чувства. Какво, по дяволите, чествахме днес? 60 години от какво? 60 години от съгласието ни да потъпчем паметта си. Да си плюем в лицето и да се поклоним на агресора. Това сме направили, очевидно е. И все още има хора, които са горди с това предателство. Празнуват предателството. Самите те са предатели. Те и днес скандираха „Русия, Русия“.

 

Руският посланик благодари на всички, които през 90-те години не позволиха Альоша да бъде свален от хълма. Упрекът е към тези, на които не им стигна смелост да го свалят. Това е големият грях на Пловдив. Затова ще гледаме подобни провокации към  българската памет в сърцето на града. Откровена руска провокация и тя няма да бъде последна, докато шмайзерът виси над главите ни.

Един доцент пък от Пловдивския университет – Симеон Кацаров, направи разтърсващото откритие , че за 60 години Альоша се превърнал в част от пловдивската история и култура.

 

Къде сте, градски интелектуалци. Като падне тухла в Тютюневия град, или пък ви отрежат от общинско финансиране някои проект, сте кресливи до небето, а не сте забелязали как Альоша е част от културата на Пловдив. Ако дебилите не са разбрали, кажете ни вие – така ли е, Альоша култура ли е, голяма култура ли е, поне колкото вашата ли е. Съгласни ли сте с този доцент с руското сърце. С Гергов съгласни ли сте. С Николай съгласни ли сте. Нищо не сте казали, а няма и да кажете каква култура виси над главите ни.

 

Руският посланик дори се направи на прокурор и иска наказание за осквернителите на паметници. Сигурно ще обяви война на България, ако свалим Альоша един слънчев ден. Но Макаров е наясно, че подобни провокации – надписи върху паметниците, са вътрешноведомствени операции.

 

Вероятно и  Макаров е твърдо убеден, че дебилите у нас са 80 процента.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5432 |11.11.2017 Вуйчото на убития Георги в Борисовата градина: Йоан Матев е психопат . 3| 4186 |08.11.2017 Роднините на убития Георги: Йоан Матев може да се укрие . 3| 5561 |01.11.2017 Георги Гергов загуби битката с Нинова, прокуратурата веднага го погна . 2| 4636 |27.10.2017 Георги Чолаков: Законът не забранява да се назначават роднини, във ВАС има три-четири такива случая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads