Реклама / Ads
61| 6511 |10.12.2013 НОВИНИ

Георги Марков дава рамо на ГЕРБ за Нова конституция

.
Съдебна реформа без Велико народно събрание и Нова конституция не може да стане. Вие искате Нова конституция, ще намерите ли конституционно мнозинство? Конституционно мнозинство без ГЕРБ е немислимо. То трябва да събере всички формации, които искат Нова конституция и радикална промяна.това заяви в "Лице в лице" по bTV бившият конституционен съдия Георги Марков.
 

Трябва да има 120 депутати да внесат предложението, после да изготвят проект и след това трябва да има две-трети мнозинство. С кой ще го направят освен с ГЕРБ. Конституционното мнозинство е залог, който трябва да имат предвид, посъветва Реформаторския блок Марков.

Най-големият проблем на нашата конституция е, че не е гарант за живота и здравето на гражданите, не изигра роля за спиране на престъпността и за реформа в съдебната система, отбеля той и разкритикува сегашната конституция.

ГЕРБ е готов за Нова конституция Има написани 2-3 сериозни страници. Дал съм принципни предложения на Борисов и Цветанов Те харесаха като идеи това, което говорехме, сподели Марков.


Термините "отлюспване" и "мравки" бяха измислени през 1991 година при разпадането на ПГ на СДС. Лошото е, че в момента в България всеки може да стане депутат. Единият от напусналите ми е адаш и за това го запомних. Този човек не е направил едно изказване в НС. Не внесъл един законопроект. На него му научих името, когато съобщи, че напуска ГЕРБ. Това е смешно.

В България винаги е властвал най-дивия комунизъм. Думата депутат вече е мръсна. Народът иска мажоритарна избирателна система. Във Великото народно събрание хората познаваха всички депутати, защото те бяха личности, обясни Марков. Не бях от ГЕРБ, но вече съм твърдо зад Бойко Борисов. Това се случи, след като им спретнаха номера с бюлетините. Тогава разбрах, че бившите управляващи не подслушват никого. Ако бяха подслушвали Сергей Станишев и всички останали, никога нямаше да се стигне до този номер от Костинброд, категоричен беше Марков.

Иван Костов и Стефан Софиянски са убийците на СДС. Те си направиха партии, а сега те се опитват да ни убедят, че Реформаторския блок е нещо ново. Не може това да е новото лице на дясното. Вътре е и Даниел Вълчев, вицепремиер от първата тройна коалиция. Това е недопустимо, обясни Марков. ГЕРБ бие по път и над път БСП. Това ми харесва. Бойко бие Станишев, където го хване, а от БСП се опитват да ни управляват. Управляващите използваха полиция и жандармерия срещу протестиращите. Те тръгнаха срещу хората, вместо да се занимават с мафията и монополите, каза още бившият конституционен съдия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10947 |10.12.2013 演講 * на Михаил Миков пред китайски студенти и преподаватели . 2| 7533 |09.12.2013 Георги Милков победи в шоуто Африка: "Звездите сигурно са полудели" . 10| 5119 |09.12.2013 Георги Марков можело и да се върне в ГЕРБ . 27| 5415 |08.12.2013 Георги Марков: И Цацаров ме оправда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads