Реклама / Ads
48| 5202 |03.12.2013 НОВИНИ

Георги Марков от ГЕРБ вече е независим

.
Георги Марков
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков става независим народен представител. Съобщението направи председателят на парламента Михаил Миков. Новината беше приета с аплодисменти в пленарната зала.
 

Марков е първият депутат, който напуска парламентарната група на ГЕРБ. Така тя вече ще разполага с 96 гласа.

Преди началото на извънредното пленарно заседание, на което ще се гласува бюджета за тази година на второ четене, в кулоарите депутатите от ГЕРБ Красимир Стефанов и Ивайло Московски казаха, че решението на колегата им е лично и не са запознати с мотивите.

Няма какво да коментирам, няма такъв факт, заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.
Ако нещо не ми харесва в парламентарната група, аз ще напусна парламента, а не групата, заяви пък зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той заяви, че е изненадан от напускането на колегата му. „Да, за мен е изненада. Аз го научих от медиите", каза той.

На въпрос дали е имало индикации, че Марков иска да напусне групата на ГЕРБ, Велчев каза: „Не. Човек, ако реши нещо да направи, ще извади от 9 кладенеца вода, за да си докаже и да го направи. Не е имало никакви предварителни разговори. Въпрос на морал е. Аз бих постъпил по друг начин - ако нещо не ми харесва в парламентарната група, аз ще напусна парламента, а не групата.

Морално е да застанеш пред хората, с които работиш и да кажеш с какво не си съгласен. До сега не е имало нито едно негово изказване, което да покаже, че той с нещо не е съгласен с работата на парламентарната група", каза още Велчев.

„Вчера внесохме жалба до Комисията за защита на личните данни. Самият факт, че една партия от управляващите да си позволи това нещо - да вземе данните на 2 милиона българи, за да ги манипулира. Сутринта в сутрешния блок слушах г-н Парамов, който е от тези структури, и познава много добре структурите на ДАНС и ДС. Той да заяви, че ДАНС се превръща в 6-ти отдел на Държавна сигурност, това е нещо, което би трябвало много да ни притесни. Нищо не искам да свързвам, но не може човек да не си направи сметка, че има някакъв репресивен апарат, който действа.

 И не мога да кажа, че действието на моя колега е в следствие на този репресивен апарат, тъй като не съм говорил с него. Това са обаче съвсем пресни данни. Това много ме притесни, защото хора, които са вътре в тези структури, правят такива изводи", каза още Красимир Велчев.

Припомняме, по време на семинара в Боровец този уикенд, организиран от управляващите, БСП и ДПС обявиха, че очакват „прогледнали" депутати от ГЕРБ. Лидерът на ДПС Местан не изключи възможността депутати от ГЕРБ да припознаят идеите на мнозинството, „ако някой от тях е прогледнал".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5013 |02.12.2013 ГЕРБ се жалват от БСП: Незаконно използват лични данни . 53| 6484 |01.12.2013 Акад. Г. Марков за президента: Нагледахме се на закъснели антикомунисти . 20| 6607 |01.12.2013 ГЕРБ: Цветлин Йовчев използва МВР за пропаганда . 7| 8630 |27.11.2013 Младен Георгиев напуска ДАНС по лични причини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads