Реклама / Ads
15| 5226 |08.03.2008 НОВИНИ

Георги Първанов: Бях в Симитли, но не за вълци. Стига спекулации!

.
Бях в Симитли, но не съм ловувал. Не съм преспивал там и не съм отстрелвал никакви животни, по никакъв начин не съм осквернил паметта на загиналите във влаковата катастрофа.
 
Това заявил президентът Георги Първанов по повод твърдения и медийни публикации, че е участвал в хайка за вълци на следващия ден, след като 9 души изгоряха, а други бяха ранени във влаковия пожар край Червен бряг. Държавният глава настоял да се спре със спекулациите за пътуването му до Симитли. Все пак той признава, че е бил в градчето, на десетина километра от Благоевград, за няколко часа. Мнението му е, че опозицията има право да твърди каквото си иска, но не бива да се спекулира с драмата на загиналите и техните семейства.

Първанов обаче не отговори на други критики, появили се в общественото пространство през последните дни: че не отмени приема в Бояна послучай Трети март, че не отиде до мястото на трагедията, както и на погребението на големия български учен археолог проф. Рашо Рашев, директор на Националния археологически музей към БАН.

Първата информация, че Георги Първанов е бил на лов край Симитли се появи в регионалния в. "Струма". По-късно авторът на материала заяви, че е притиснат да не казва източника си на информация, както и да не продължава да рови по темата. Журналистът отказа да назове по Нова телевизия откъде идва натискът. Запознати обаче припомнят, че собственик на "Струма" е Степан Еремян, който притежава и пловдивския в. "Марица". Именно по пловдивска линия, чрез бизнесмени от града на тепетата, известни с топлите си отношения с държавния глава, идвал натискът. Това обаче са само слухове, които никой не е изрекъл гласно, нито е доказал по някакъв начин. Президентът има най-висок рейтинг сред политиците у нас и това принуждава някои политически партии и лидери да търсят повод за атаки срещу него, смятат политолози.

В днешното си изявление Първанов реагира остро и по повод спирането на финансирането за нашата страна по програма САПАРД. Той щял да поиска от правителството доклад и обяснение за случилото се.

По-късно стана ясно, че президентът Първанов заминава за Самоков. Там той ще открие нова спортна зала и ще присъства на мача на баскетболните звезди, който се провежда всяка година. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4911 |18.02.2008 Първанов: Няколко важни фактора ще определят позицията ни за Косово . 8| 12894 |01.01.2008 Новогодишно слово на президента Георги Първанов . 3| 5042 |06.11.2007 Социологът Живко Георгиев: Младите гласуваха като в Биг Брадър . 1| 5224 |26.10.2007 Президентът Първанов: Подписвайте днес; после не ми се мисли!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads