Реклама / Ads
7| 5145 |12.08.2007 НОВИНИ

Георги Първанов: Темата за "Гоце" е приятелски огън от партийна централа

.
Освобождаването на българските медици осъдени в Либия не е резултат от задкулисна сделка, обяви президентът Георги Първанов на неформална среща със журналисти в Евксиноград.
 

Той подчерта изрично заслугите на френския президент Никола Саркози и на съпругата му Сесилия Саркози, но и на британското и германското председателството на Европейския съюз, на Европейската комисия, Европейския парламент и гражданския фактор за благоприятното решаване на случая с медиците ни в Джамахирията. "Не бих се съгласил с неутрализирането на ролята на България" - каза президентът и допълни, че за самия него е недопустимо да се лансира тезата, че някой ни е поднесъл решението на проблема на тепсия. Първанов коментира, че е огорчен от поведението на определени среди, обвинили го, че помилвайки медиците, е нарушил Конституцията и договора за правно сътрудничество между България и Либия.  По повод дебата около компенсациите на медиците ни за годините, които те са прекарали в либийските затвори, Георги Първанов коментира, че според него този скандал е провокиран. Той коментира и опростяването на либийския дълг към страната ни след освобождаването на медиците ни, акцентирайки, че това не е откуп.

Във връзка с информациите за близките му отношения с простреляния бизнесмен Манол Велев, българският държавен глава заяви, че никога не е прикривал факта, че той е спонсорирал президентската му кампания. "Винаги съм държал всяко дарение да бъде публично и никога не съм взимал дарения от т.нар. крупни бизнесмени или групировки", дословно каза Георги Първанов. Запитан за т.нар. папка „Гоце” президентът заяви, че в нея няма нищо написано от самия него. Първанов обаче внесе нов нюас - за това, че в дебата около досието му има „приятелски огън от една партийна централа”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6518 |20.07.2007 Георги Първанов е бил агент на 5 правителства, включително и на СДС . 5| 7311 |19.07.2007 Първанов бил агент "Гоце", 12 негови служители също с картончета . 0| 6416 |13.07.2007 "Любов и спасение в разказите на Йордан Йовков" е темата по литература в Софийския университет . 6| 7712 |08.07.2007 Георги Божинов размаха пръст на Лили Маринкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads