Реклама / Ads
7| 3942 |24.06.2019 НОВИНИ

Георги Първанов: Трябва да се разбие корпоративния вот и плащането под рафта

.
Георги Първанов
Няма да е излишно партиите да са на диета. Ние трябва да разбием обаче корпоративния вот, тежкото купуване на гласове, което е под масата. Големите пари не идват от субсидиите и се въртят под рафта и те определят вота. Всичко е договорено и реализирано под рафта.
 

Това заяви пред бТВ Георги Първанов, президент на България в периода 22 януари 2002 и 22 януари 2012 г.

 

„За пореден път се показа колко е изкривен българският политически дебат. От няколко седмици гледаме как партиите занимават хората със собствените си въпроси, а има толкова много проблеми“,

 

„Левицата е в криза и това трябва да си го кажем. В криза е парламентарната опозиция и другите леви формации. Трябва консолидация не само на левицата, но на цялата опозиция“, заяви Георги Първанов.

 

По думите му е твърде вероятно  да се случи сделакат за F16, след като американците го искат. Според Първанов тези милиарди трябва да се инвестират в икономиката, в дребния и средния бизнес. Не да се хвърлят за заплати  и пенсии, което, по думите му, също е изливане на вода в пясък. Изтребителите може да изчакат. Нека се започне от сухопътните войски - изпращаме нашите войници на мисии, където те не са добре обезпечени. Ще си платим и ще инвестираме в американската икономика, не в нашата.

 

Към днешна дата "Белене" трябваше да работи, да произвежда ток и да не мислим дали ще има нарастване на цените или спиране на тока. Всичко това зависи от преговирите. Трябва да се реализира проекта, без значение с какво участие – китайско или френско. Цената на тока е висок заради  „американските Марици“.

 

Според него е необходимо обединение на левицата за София. Той предположи, че по места контакти ще има.

 

На въпрос може ли да има обенение зад личността на Мая Манолова, Първанов отговори, че трябва партиите да внимават да не я задушат и да действат предпазливо. "Мая Манолова може да бъде добър кмет на София", заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7348 |22.06.2019 Георги Марков: Мишел Барние ще е председател на ЕК, субсидията може да стане 2-3 лв. . 1| 4112 |20.06.2019 Настимир Ананиев: Спешно трябва да се приеме Закон за лобизма . 2| 3792 |20.06.2019 Лекар: Решението за лечение на деца трябва да се взима по-бързо . 3| 4106 |15.06.2019 Младен Маринов: Трябва да повишим сигурността на полицаите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads