Реклама / Ads
39| 16594 |12.08.2015 НОВИНИ

Георги Софкин пред Фрог: Гардовете на Борисов щяха да ме убият

.
Георги Софкин
Една случка с гардовете на премиера Бойко Борисов ме отврати и омерзи за цял живот. Това стана пред погледите на много известни хора. Историята е от края на 2012 г., малко преди края на мандата „Борисов 1”. В зала 1 на НДК имаше тържество със спортния елит на България, спомни се пред Фрог президентът на организация „Малки европейци” и двукратен световен и олимпийски шампион по багминтон за инвалиди Георги Софкин.
 

Като два пъти олимпийски шампион за инвалиди бях най-отпред. Церемонията беше свършила и аз се оказах на пътеката между сцената и първият ред. Борисов беше на 4-5 метра от мен. Естествено бях най-нисък от всички с около 40 см. Обикновено когато съм между много хора винаги внимавам, за да не пострадам. В един момент почувствах силен удар, сякаш бомба ме удари. Зад мен леко бягаше един огромен бодигард, който приличаше на горила и мутра. Той мина покрай мен и с тялото си ме удари силно в лявата част. Ще отбележа, че имам две операции на гръбначния канал и при хора като мен долната част на тялото е много лабилна. Един внезапен удар при отпуснато тяло прави една ротация в кръста. Почувствах ужасяваща болка. За жалост през главата ми мина най-лошото, а именно, че съм парализиран. Изпищях силно.

На два метра от мен беше бившият военен министър Аню Ангелов и здравната министърка Десислава Атанасова. Събрах сили и извиках: „Борисоооов, твоят човек ще ме убие”. Той погледна към мен и ускори силно за излизане от сцената. Аз тръгнах след тях, достигнах ги в коридора, викнах два-три пъти, но не последва никаква реакция. Това, което след това изтърпях беше 20-30 дни ужасни болки и огромен страх да не остана инвалид. Цената, която платих беше много лекарства и болезнени масажи. Нито един човек не ми помогна. Хората сякаш останаха втрещени. Аз съм 1,36 м. и един такъв удар може да ме парализира. Ако бях паднал на земята и си бях ударил главата, щях да съм мъртъв. Помня ясно лицето на горилата, която ме удари. Никога няма да го забравя, допълни възмутен Софкин.

Той сподели, че е отвратен от закона за НСО, приет наскоро. В него пише, че е забранено да се упражнява физическата сила срещу малолетни и бременни. Ако не е упоменато изрично думата инвалиди, то този закон е фашистки. Този закон е правен от най-мразеното съсловие у нас-депутатите. В него се предвижда и депутатска защита при заплаха за живота. Не одобрявам и това, че се разрешава на държавните гардове да използват белезници, въжета, електрошокови приспособления, халосни патрони и т. н. Познавам много политици, защото съм бил с тях на различни мероприятия. Познавам някои от шефовете на НСО- ген. Владимиров, Тошко Коджейков, Румен Миланов, както и някои хранители. Между тези момчета има такива, които са адски невъзпитани и които си мислят, че са на служба, позволяваща им да си правят каквото поискат, даже и в личния живот. Чувал съм как на мероприятие някоя от тези горили буквално съска на човек „Ей, изчезвай оттам да не те направя на дроб сърма”. Те правят много странна профилактика, от която народната любов преминава в народна омраза. Този закон е една фашистка профилактика, уточни той.

И допълни: Случващото се сега ме омерзява. То ще доведе до увеличаване на омразата към политиците и властимащите. В България се насажда терор, близък до неофашизма. В провинцията хората с месеци не могат да се доредят за среща с депутата, който уж ги представлява в парламента, а сега с тази охрана ще е още по-страшно. Някои гардове от НСО са много често вербално агресивни и говорят по начин, който е близко до обидата. С делегиране на още власт, те ще изградят още по-лош образ пред обществото. При всички случаи ще бъдат още по-нагли. Чудя се как ще правят разлика между малолетни или възрастни. Едно добре тренирано момче на 16-17 години не изглежда на възрастта си. Сигурен съм, че доматите и яйцата, които летяха до този момент към депутатите, много скоро ще бъдат заменени с други неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6327 |12.08.2015 Предават на съд петима за пране на 3,5 милиона лева . 2| 4418 |11.08.2015 Георги Костов, зам.-министър: Над 11 хил. дка площи изгоряха от пожари до този момент . 46| 8028 |10.08.2015 Б. Димитров: Възстановим ли Голямата Базилика, България тръгва напред . 2| 4545 |09.08.2015 Ало-измамник се представи за митничар, гушна 12 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads