Реклама / Ads
37| 7984 |14.04.2008 НОВИНИ

Георги Стоев се бил докопал до кръга „Блажените", управляващ България

.
Разкрития за група елитарни особи, които дърпали конците на мафията и политиката в България, са една от версиите за убийството на Георги Стоев. Хроникьорът на мутрите се готвел да ги изкара на светло.
 
Съществува също вариант опасността този кръг да бъде „осветен" да е една от причините министър Румен Петков да си тръгне от МВР. Тези слухове упорито обикалят София от няколко дни, съобщиха запознати пред Frognews.bg. Хора от т.нар. кръг „Блажените" били посъветвали Петков да си тръгне, след като досега го подкрепяли и дори имали пръст в назначаването му на поста.

Става дума за записи, направени в бивш апартамент на земеделския лидер по времето на Тодор Живков - Петър Танчев. Сега жилището било притежание на Августин Пейчинов. Рицарят ротисьор събирал там влиятелни българи, които на снобска раздумка обсъждали различни проблеми в държавата. Имало запис от някои от рандевутата. Много често баровците се произнасяли кой за какъв министър или зам.-министър да бъде назначен, кой да оглави важна агенция, как да се уреди преминаването през митница на специална пратка, сключване на договори за милиони. Лобирало се дори за съветници на министри, премиери и президенти. Началото на сбирките положили още стратегът на БСП Александър Лилов и някогашните комунистически лъвове от ЦК на БКП Румен Сербезов и Георги Йорданов. Лилов в момента е човек в сянка на „Позитано" 20, Сербезов движи проектите Токуда банк и Токуда болница в София, а Йорданов е постоянен гост на всички светски събития и има определено влияние в тези среди. Говори се също, че част от посетителите на луксозната явка били с изразено галантно отношение към представители на силния пол. Последната сбирка била организирана след завръщането на Пейчинов от Париж, където той минал през медицински процедури в скъпа клиника, специализирана в лечение на болестта на века. На срещата присъствали и бивш генерал, също член на ордена на рицарите ротисьори, бизнесмени ротисьори, както и техни любими партньори, някои от които частни треньори по тенис и фитнес инструктори. Сред групата бил забелязан и съветник на премиера, известен с артистичните си заложби, който се водел за спец по културните въпроси, твърдят запознати.

По време на другарската сбирка от Южна Африка се обадил известния в техните среди Смукчо, притежател на гейклуб в Кейптаун. Става дума за известен наш търговец на диаманти, който натрупал първоначален капитал от продажба на оръжия. Същият преди години направил светкавична кариера след като се оженил за дъщерята на партиен велможа от ЦК на БКП. Бракът бил просто форма за сродяване и осъществяване на дългосрочен план по източване на огромни пари от България в посока Претория. Същият човек в продължение на години подпомагал финансово БСП и посредничил по сделки, за които лобирали хора от елитарната група „Блажените", както ги наричали техни познати. Името не било случайно хрумване, а идвало от Августин Блажени. Блажени е една от най-важните личности в развитието на западното християнство, патрон на Августинския монашески орден. В западната християнска мисъл Августин е познат като един от Отците на Църквата и се счита от изследователите за Учител на Запада с книгата си „Изповеди". Ненапразно се смята, че именно този толкова потаен кръг, е в основата на завръщането на Симеон Сакскобургготски в България и реализацията на проекта „цар-премиер". Влияние в съдбините на България обаче тези хора оказвали по време на всички правителства. Те били причина Филип Димитров да оглави първо СДС, а след това и Министерски съвет. Пак те лансирали във властта Йордан Соколов - бивш вътрешен министър и шеф на парламента, както и Светослав Лучников, автор на закона за реституцията. Връзките им стигали от една страна до върховете на паралелната власт - силовите и икономическите групировки, а от друга - до официалната власт. Разбира се, едва ли някой притежава доказателства за пряка връзка на тези хора с политици и мафиози, но влиянието им върху българския политически и безнес живот е безспорно. Една от най-богатите българки, притежателка на фирми, била 100-процентов техен продукт. На шега членове на тайното общество я наричали „мъжемелачката с малко акъл". Редица техни протежета в момента се подвизавали по върховете на държавата и начело на различни доходни бизнеси - от петрол през части за компютри до синтетична дрога.

sandro_botticelli_050.jpg„Блажените" знаели истинската причина за срещата на онази яхта в Монако, заради която избухна скандал по времето на управлението на НДСВ. Ставало дума за осигуряване на трасе за контрабандиране от София до Солун. По тяхно внушение били проведени и част от срещите на бизнесмени и политици тази зима във френския курорт Куршевел.

Последните ходове били изиграни по спасяването на Румен Петков като вътрешен министър. Набиращият скорост скандал в МВР обаче изненадал и самите тях. Евгени Минчев щеше да се справи по-добре в МВР, ядосвали се някои от елитните особи по повод неадекватното поведение на Петков в последните два месеца.

Дали някога записите от „къщата на „Блажените" ще видят бял свят не е ясно, както не е сигурно, че те съществуват въобще. Оставката на Румен Петков вероятно ще измести фокуса на общественото внимание от подобни разкрития.

Пикантни скандали преди време готвел и един от най-богатите българи, когато отношенията му с държавния глава преминали в ледников период. Той дори намекнал, че притежава богата филмотека с дискове, на които са заснети политици в прелюбопитни сексуални игрички с малолетни момичета и момчета. Имало и кадри на висши държавници в деликатни ситуации с известни жени. Част от записите били правени в т.нар. „тъмна стая" на сграда в центъра на София.

Всичко това, разбира се, са недоказани слухове, но източниците, които ни ги споделиха вдъхват доверие и респект. Frognews.bg просто дава възможност на читателите си да научат част от клюките, които обикалят определени среди в столицата и сами да отделят сламата от плявата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5244 |10.04.2008 Съпругата на Георги Стоев ще съди Петър Христозов за лъжи . 4| 4969 |08.04.2008 Стоев очаквал куршума . 15| 5508 |07.04.2008 Георги Стоев почина . 18| 5660 |04.04.2008 Георги Лозанов в неравна битка с Андрей Райчев и Вежди Рашидов по БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads