Реклама / Ads
7| 6086 |08.07.2020 НОВИНИ

Георги Свиленски: Държавността е срутена

.
Георги Свиленски
След като премина извънредното положение и влязохме в извънредните епидемични мерки, в държавата не се случва нищо друго освен корупционни скандали. Фактите и обстоятелствата ни насочват към нашите обосновани съмнения за корупционни практики, които са се случвали в България и които носят щети за държавния бюджет.
 

Това каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването "Лице в лице" по БТВ.

 

Той посочи няколко примера - 700 млн. лв. невенесени в бюджета, констатирани именно от държавните органи, шкафчета с банкнотите от 500 евро, златните кюлчета. "Ние казваме, че държавността я няма – тя е срутена. От месеци и години живеем от скандал в скандал. Затова внасяме нов вот на недоверие“.

 

По неговите думи корупцията е вплетена в българското законодателство, а в институциите се вкарва чрез назначаване на некомпетентни служители и посочи за пример арестите в екологичното министерство.

 

По думите му този, който взима подкуп, е също толкова виновен колкото този, който го дава. „Искаме информацията за корупционни схеми да се проверява от държавните органи – вярна ли е или не. Има прокуратура, следствие, МВР – тези органи трябва да работят и да си свършат работата, а не само да гледат в президентската институция. Важно е да се мери с еднакъв аршин и в едната, и в другата посока“, категоричен е  Георги Свиленски.

 

„Аз съм кандидат за председател на градската организация на БСП в София. Имам немалко номинации от районните конференции, за което благодаря на другарите от тези райони. Приемам ги с уважение, отговорност и ангажимент, защото считам, че БСП-София има нужда от ново ръководство. Считам, че този, който бъде избран за председател трябва да направи така, че БСП-София да е по-критична опозиция и да е по-непримирима към корупционните схеми в общината. Нужна е промяна“, каза още Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8955 |07.07.2020 Адв. Емил Георгиев: При управлението на Борисов, Сараите се превърнаха в горна и по-важна камара на парламента . 0| 4737 |29.06.2020 Проф. Георги Рачев: Отчайваща е рекламата ни в туризма . 2| 5283 |27.06.2020 Откриват обща паметна плоча на Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова и Нейчо Попов . 19| 7608 |27.06.2020 Георг Георгиев: Леденият душ, облял политиката, явно е простудил и Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads