Реклама / Ads
5| 5755 |16.06.2019 ПОЛИТИКА

Георги Свиленски: Аз поех отговорността за загубата на БСП на изборите

.
Георги Свиленски
„Корнелия Нинова показа, че е отговорен лидер. Тя изпълни желанието на много организации и членове на БСП, които в последната седмица поискаха тя да изтегли оставката си“. Това заяви зам. -председателят на ПГ на ”БСП за България” Георги Свиленски пред БСТВ.
 

 „Пошегувахме се, че това е поредната загуба на Борисов, защото неговата мечта и тази на ГЕРБ е Корнелия Нинова да не е председател на БСП. Него го е страх от такава опозиционна партия, начело с  Нинова“, коментира Свиленски

 

 „Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка. Отговорността за една кампания е изцяло на предизборния щаб и председателя му. С моята оставка аз поех  отговорността за загубата“, коментира Георги Свиленски.

 

Той заяви, че през последните две години никой от членовете на Националния съвет не е изявил своето желание да води партията по друг начин. „Трусовете се предизвикват  от малък брой хора, но доста звучни, които търсят медийни изяви. Днес се видя, че Нинова има сериозна подкрепа от делегатите на Конгреса. Тя днес усети атмосферата-  призоваваха я да не подава своята оставка“, каза Георги Свиленски.

 

Той допълни, че Корнелия Нинова е направила отчет за свършеното през този период – какво е обещала и какво е изпълнила. „Когато имаш визия за развитие на партията и визия за развитието на страната, няма как човек да не повярва на такъв ръководител“, заяви Свиленски.

 

„Днес партията прояви своят инстинкт за самосъхранение и не тръгна по пътя на разделението.  Ръководството е с нов кредит на доверие. От 700 делегата, Корнелия Нинова  получи близо 500 гласа, което е солидна подкрепа“, коментира Георги Свиленски.  Той допълни, че в  рамките на 3 месеца НС на БСП трябва да приеме правила за вътрешнопартиен пряк избор. „Партията трябва да се успокои и да се насочи към местните избори – да се извършат номинациите за кметове и общински съветници и да се занимаваме с  темите, които вълнуват обществото“, завърши Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8946 |11.06.2019 Акад. Георги Марков: Нагла провокация е позицията на Скопие за Гоце Делчев . 10| 6289 |25.04.2019 Кметът на Слатина: Пламен Георгиев трябва да събори два навеса на терасата си . 3| 6214 |08.03.2019 Лозан Панов обжалва отказа на Съдийската колегия за дисциплинарка срещу Георги Ушев . 5| 5588 |05.03.2019 Адв. Емил Георгиев: КПКОНПИ - майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads