Реклама / Ads
3| 4637 |04.12.2016 НОВИНИ

Георги Свиленски: Парламент с мнозинството на личния интерес е вреден за България

.
Георги Свиленски
„Парламент като сегашния, в който мнозинството е на сговора и личния интерес е вреден за България. От него имат полза само стотина депутати, които участват в управляващото мнозинство”. Това заяви в ефира на БНР народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски.
 
Той бе категоричен, че БСП като политическа сила в годините е била последователна във всяко едно свое решение и този път ще изпълни своето обещание да върне мандата веднага в момента, в който й бъде връчен. „Това въобще не трябва да бъде поставяно под съмнение. Още в сряда Корнелия Нинова ще върне мандата на президента”, заяви социалистът. Той подчерта и че БСП няма да излъчва кандидати нито за служебното правителство на президента Плевнелиев, нито ако се стигне до такова на новозибрания президент Радев. „БСП ще направи кабинет със свои министри тогава, когато спечели парламентарни избори и обществото даде доверие на нас като политическа партия да го представляваме. Няма как в тази ситуация, в този парламент, с тази численост на парламентарната група и с това управляващо мнозинство в момента БСП да се ангажира да управлява държавата”, коментира депутатът от левицата.  

Свиленски каза, че в момента има едно мнозинство на сговора и на интереса, което иска този парламент да продължи. „Разбира се, че когато са на власт и има 16 млрд. лв. изтеглен кредит и трябва да ги изхарчат тези пари ще търсят начин, по който да представят това си желание пред обществото”, обясни той. По думите му те са пробвали с Патриотичния фронт, а сега пробват с Реформаторския блок. „Каквото и да направят, това правителство няма да работи в интерес на българските граждани и на България”, заяви той и поясни, че когато няма принципна основа и програма, която да обединява управляващите партии, още когато се влиза във властта, се стига до ситуация, в която за всяко гласуване се искат 5 или 10 минути почивка, за да се договорят. „Ние ще участване евентуално в преговори след изборите, когато е ясно кои политически партии ще влязат в парламента, с какъв брой депутати са те и единствено на базата на програма и конкретни ангажименти към обществото”, обясни социалистът. 

Свиелнски подчерта, че има много опити за омаловажаване на победата на ген. Радев, заедно с БСП. По думите му, ако е имало само протестен вот срещу ГЕРБ е имало и други около 20 кандидати, които да бъдат подкрепени от народа.  „Отчитаме приноса на ген. Радев, на Илияна Йотова и всички други привърженици и на ГЕРБ, и на реформатори, и на  патриоти, но основна роля са изиграха и структурите, членовете и симпатизантите на БСП”, каза още той. По думите му БСП, макар и не с над 2 млн. гласа, които трудно могат да бъдат събрани на парламентарни избори в България, ще бъде първа политическа и сила. Така според него тя ще може да постави своите приоритети в управлението. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4152 |01.12.2016 Парламентът одобри и след това отхвърли 10-те млн. лв. за БАН . 2| 4058 |01.12.2016 Парламентът гласува почти 37 милиона лева за НСО . 0| 5188 |30.11.2016 Георгиева отрече да е в конфликт на интереси . 0| 3942 |30.11.2016 Политико: Кристалина Георгиева може би е в конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads