Реклама / Ads
11| 17331 |14.05.2021 ПОЛИТИКА

Георги Табаков за ГЕРБ: Искаха да махнат представителя на Световната банка за България заради критика към тях /видео/

.
Георги Табаков
През 2016 от кабинета на Томислав Дончев са искали отзоваването на представителя на Световната банка за България заради критики към правителството.Това разказа председателят на НПО „Български икономически форум“ Георги Табаков в предаването ”Денят” на Веселин Дремджиев.
 

"Нека разкажа една история. Тя е свързана със свободата на словото и да видите до каква наглост стигат управляващите. Беше 2016 година един от моите гости беше представителя на Световната банка за България. Той ми каза, че иска да спомене факторите за успех в бизнеса в България пред публиката. На трибуната беше и Миглена Кунева. Той каза: Мен като ме питат: "Как се успява в България?" - казвам, че ако искаш да си добър инвеститор и да спиш спокойно има три условия:


1. Да обучаваш и дообучаваш сам кадрите, защото образователната система не е добра


2. Да работиш за чужд пазар, защото българския е малък


3. В никакъв случай да не правиш бизнес с българското правителство и да бъдеш някак зависим от него

Медиите щракаха, микрофони... Само 1 час по-късно реагираха от кабинета на вицепремиера Дончев. Започнаха да правят страшни проблеми и неофициално научихме, че са искали да бъде отзован представителя на Световната банка в България, затова че си е позволил да каже такова нещо на икономически форум. Разбирате ли докъде сме стигнали. Той е чужденец. Слава Богу, това не е институция, която толкова лесно ще легне дори пред премиера на България. Това го казвам, защото беше трудно да се говори истината за нормални неща, които са нужни, за да се движи икономиката напред."


Според Табаков разказът на зърнопроизводителя Илчовски звучи правдоподобно защото явно властта е знаела къде да натиска, за да получава "такса "спокойствие".


"Не бих се учудил и да е имало такъв натиск върху пенсионните фондове, които периодично се подлагат на атаки", заяви Табаков.


"Хората, които сега управляват КФН не са в миналото, те не могат да разследват нито Градус, нито съмненията за натиск върху пенсионните дружества. Хората на Борисов и на Пеевски, каквито видяхме да опитват да запушват устата на Илчовски, ще се опитват да сложат капак върху нови разследвания, но срещу тях са хората, които искат истината", каза Георги Табаков.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10568 |08.05.2021 Георги Свиленски, БСП: Новото мнозинство в парламента беше между „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС . 23| 6527 |22.04.2021 ИТН с официален отговор на ГЕРБ: Вие сте основен символ на статуквото . 1| 4001 |18.04.2021 Георги Свиленски: БСП последователно ще отстоява ГЕРБ да бъде сменена от власт . 8| 4221 |24.02.2021 Георги Свиленски: Само БСП е способна да свали ГЕРБ от управлението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads