Реклама / Ads
86| 6115 |27.01.2012 НОВИНИ

К. Георгиев: 20 години политиците убиваха МВР

.
Калин Георгиев
Време е да спрем да се занимаваме с оставки. Аз съм главен секретар на МВР. Това заяви Калин Георгиев в интервю в “Гореща точка” по ТВ7, след вчерашната късна среща с премиера Бойко Борисов. С думите си той всъщност потвърди, че остава на поста си в системата на МВР.
 


Главният секретар беше категоричен, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред.

Действията на полицейските служби при последните две операции – в Мировяне и Перник бяха доста зле планирани и проведени, призна Калин Георгиев.

Аз трябва да следя какви са действията при акции, но премиерът говореше за равнища на отговорност. Той спомена, че имам 50 хил. подчинени. Организация има! Неведнъж сме казвали, че проблема в МВР са кадрите на средно и ниско ниво, обясни Калин Георгиев.

Според него в министерството е прекъсната приемствеността. 

20 години МВР е било убивано от тази политическа класа, което ни атакува в момента, заяви Георгиев и обясни, че един професионалист изгражда с години и приема щафетата от предшествениците си. Но политическите чистки в МВР са довели до унищожаването на тази приемственост. 

Лично съм разписал как полицейските служители да подходят към човека без да накърнят достойнството му. Той трябва да се представи, да даде чест, да изглежда добре. Това е процеса. Аз не мога да дам първите седем години на този, на който му липсват, коментира Калин Георгиев.

Той защити и директорът на СДВР Валери Йорданов. Най-неправилното е да дадеш жертва без да е необходимо. Валентин Йорданов е добър професионалист. Минал е през всички нива на йерархията. С тези думи Калин Георгиев защити шефът на СДВР.

Не бих искал да обричаме делото "Мирослава" на пълен провал. Не сме изпуснали Стойчо. Понякога е по-добре да пострада медийната ти репутация, но нещата да вървят. Ръководителят при обиските в Перник е страхотен професионалист. Това каза Калин Георгиев по повод разследването за убийството на Мирослава от Перник

По думите му, когато Валентин Цоновски му се е обяди, че са намерили тялото на Мирослава, той е плакал, въпреки че е виждал всичко в полицейската работа. Ситуацията при задържането на Стойчо беше подценена, твърди Калин Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5349 |24.01.2012 Хората в Катуница: Рашков заслужава повече от 3.5 години . 6| 5456 |24.01.2012 Набързо осъдиха цар Киро на 3 години и половина . 18| 5452 |20.01.2012 3 години на топло за бивш зам.- министър . 10| 6549 |20.01.2012 ВСС намали заплатата на съдия Мирослава Тодорова за 2 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads