Реклама / Ads
43| 5360 |23.01.2011 НОВИНИ

Ж. Георгиев: Прокуратурата е в унизително положение

.
Живко Георгиев
Не съм сигурен, че правителството ще има спокойствие. Вотът можеше да се гласува и преди дебата.
 

Така социологът Ж. Георгиев и специалистът по политически маркетинг А. Бабикян анализираха в ефира на БТВ хода на Борисов с вота на доверие, поискан и получен от парламента.

Георгиев посочи, че не е сигурен, че правителството ще има спокойствие. Може да го има в парламента, но не и навън. Нямаше отговор на множество въпроси, не се разискваха икономическите проблеми на населението, каза социологът.

Бабикят допълни, че има изключителна безработица в страната, че има хора, които живеят с 250 лв, а това е практическа бедност - 900 хил души са в изключително тежко положение. Вотът можеше да се гласува и преди дебата, резултатът щеше да е същият, обобщи гостът.

Георгиев обяви, че с въздържането на Синята коалиция де факто ГЕРБ си гласува само доверието. Атака не е важна в случая, констатира той и иронично добави: Парламентът – със 17 % доверие, гласува вот на доверие на правителството.

Бабикян смята, че няма причина да се върне доверието в правителството и в парламента. Начело на страна имаме безгрешен човек, той няма усещане за грешките си, каза той и добави: За ден и половина чухме много глупости – записът може да е фалшив, после не е истински, после въвлече Първанов, после марсианците ни нападнаха.

Социологът посочи, че за първи път чува за нещо като частична експертиза от прокуратурата. Прокуратурата е в унизително положение, смята той и каза, че не се отговори на множество въпроси, а чакахме отговор 2 седмици. Това беше чудесен момент главният прокурор да стане национален герой, но той пропусна шанса си.

Очаквах по-бързи, категорични и смислени позиции от прокуратурата, допълни Бабикян. Тя породи усещането, че правовата държава е в далечината. Въпросите остават да тежат и да чакат отговор, завърши гостът.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5189 |20.01.2011 Прокуратурата: Записите с Танов - манипулирани! . 18| 5159 |14.01.2011 Волен Сидеров: Прокуратурата да поиска имунитета на Яне Янев . 0| 5103 |12.01.2011 Питат първо МВР за СРС-тата, после ДАНС и Прокуратурата . 28| 5084 |06.01.2011 Прокуратурата подхваща СРС-то, изпуснато от МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads