Реклама / Ads
5| 5161 |10.02.2011 НОВИНИ

Георгиева и Круз - отличници в комисията "Барозу"

.
Криталина Георгиева
Европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева и европейският комисар за новите технологии Нели Крус се справят най-добре с работата си във втората Европейска комисия на Жозе Мануел Барозу, съобщава европейското издание "Ню Юръп".
 

Изданието се позовава на резултати от допитване до общественото мнение по повод на първата годишнина от встъпването в длъжност на втората ръководена от Барозу комисия.

Допитването е извършено от базираната в Брюксел компания Бърсън-Марстелър (Burson-Marsteller), специализирана в областта на комуникациите и връзките с обществеността. Тя е анкетирала общо 412 души, сред които депутати в Европейския парламент, национални и европейски представители, членове на неправителствени организации и корпорации, консултанти и специалисти по европейска политика.

38% от анкетираните са казали, че най-добре с работата си се справя Нели Крус, следвана само с един процент разлика от Кристалина Георгиева.

Като цяло 62% от анкетираните смятат, че втората ЕК на Барозу се справя на средно ниво или под средното ниво. Около 30% са посочили, че по отношение на изпълнението на поетите преди година ангажименти самият Барозу е под общото равнище.

36% от анкетираните са поставили най-ниската оценка на върховния представител за външната политика Катрин Аштън. Мнозина от участниците в допитването обаче дори не са си направили труда да отговорят на въпроса как се е справила баронесата през първата година на поста си.

Сред комисарите, които са се справили с работата си над средното ниво са Вивиан Рединг, отговаряща за правосъдието, Оли Рен, отговарящ за икономическите и валутните въпроси, Мишел Барние, комисарят за вътрешния пазар, и Хоакин Алумния, комисарят по конкуренцията, допълва европейското издание "ИЮ Обзървър".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4770 |05.02.2011 Кр. Георгиева: Аз имам работа, гледам си я! . 10| 5384 |04.02.2011 Кр. Георгиева: В България има дефицит на доверие . 22| 5608 |15.01.2011 Б. Георгиева от Г. Оряховица: Детето ми беше живо! . 31| 5047 |26.12.2010 Кр.Георгиева - звезда на световния небосклон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads